Lifestyle

Prăjitura 12 linguri. Rețeta celui mai rapid și gustos desert

Prăjitura 12 linguri. Rețeta celui mai rapid și gustos desert

Prăjitura 12 linguri. Rețeta celui mai rapid și gustos desert. Pofta de dulce vine când nu te aștepți. Iată rețeta pentru una dintre cele mai gustoase prăjituri făcute la tine acasă. Nu ai nevoie de foarte multe ingrediente și o poți face acasă oricând dorești.

Pentru prăjitura 12 linguri ai nevoie de următoarele ingrediente:

  • 3 ouă
  • 12 linguri zahăr
  • 12 linguri ulei
  • 12 linguri apa plată
  • 12 linguri făină
  • 1 plic Ppraf de copt
  • 1 lingură esență de vanilie
  • coajă de portocală
  • 300 g fructe de care doriți

Cuptorul se încinge la 180 °C, se unge cu unt și făină sau unt și hârtie de copt o tavă rotundă de 20 cm diametru. Cum știm că e gata? Trebuie să treacă testul scobitorii: o scobitoare introdusă în mijlocul prăjiturii va ieși curate, fără urme de aluat.

Rețeta celui mai rapid și gustos desert. Prăjitura 12 linguri, mod de preparare:

Într-un bol punem ouăle, cele 12 linguri de zahăr, coaja de portocală, vanilia. Amestecăm până ouăle își dublează volumul. Adăugăm 12 linguri de ulei și 12 linguri de apă. La final adăugăm cele 12 linguri de făină și praful de copt, amestecând. Compoziția se toarnă în tava pregătită.

Fructele se taie în bucățele, se dau prin făină și se pun peste prăjitură.

Desertul se coace 45-60 minute, în cuptorul încins. După 30 de minute de când am introdus tava în cuptor, o acoperim cu o folie de aluminiu, astfel încât să nu se rumeneasca prea tare, fără a se coace la interior.

Prăjitură 12 linguri este gata când trece testul scobitorii. După ce se răcește. Prăjitură  se păstrează la rece, acoperită cu folie, 3-4 zile. După ce s-a răcit, putem pudra desertul cu zahăr sau putem face o glazură simplă, din 100 g ciocolată, topită cu 2 lingurițe ulei și o lingură miere, potrivit stiridiaspora.ro.