Info Actual > Culinar > Secretul unui tort perfecte de ”Ziua Îndrăgostiților”! Este obligatoriu să faci asta ca să iasă excelent
Culinar

Secretul unui tort perfecte de ”Ziua Îndrăgostiților”! Este obligatoriu să faci asta ca să iasă excelent

Secretul unui tort perfecte de ”Ziua Îndrăgostiților”! Este obligatoriu să faci asta ca să iasă excelent

Secretul unui tort perfecte de ”Ziua Îndrăgostiților”! Este obligatoriu să faci asta ca să iasă excelent. Pentru că duminică este ziua îndrăgostiților, un tort preparat în casă poate fi o surpriză plăcută pentru orice cuplu. Chiar și bărbații îl pot prepara. Rețetă se prepară rapid și ai nevoie doar de  3 ingrediente. Un detaliu important: blatul nu se coace. Este obligatoriu să faci asta ca să iasă excelent.

Ingrediente necesare pentru tort:

  • 700 g de turtă dulce (cu/fără umplutură; moale).

Pentru cremă:

  • 700 g de smântână fermentată;
  • 4-8 linguri de zahăr (după gust).

Pentru ganache-ul de ciocolată:

  • 25 ml de lapte;
  • 25 g de unt;
  • 50 g de ciocolată neagră min. 50%.

 Mod de preparare:

Secretul unui tort perfecte de ”Ziua Îndrăgostiților”! Pasul 1 este să începeți cu pregătirea cremei: bateți smântâna fermentată și zahărul cu mixerul, blenderul sau telul până când zahărul se va dizolva.

Toate bucățelele de turtă dulce să fie acoperite de crema de smântână

Apoi, luați turta dulce și tăiați-o în bucățele. Puneți bucățelele de turtă dulce într-un castron adânc și adăugați crema de smântână. Amestecați foarte bine, astfel încât toate bucățelele de turtă dulce să fie acoperite de ea.

Transferați compoziția rezultată într-o formă sau tavă tapetată cu folie alimentară. Răspândiți-o uniform și acoperiți-o cu folie alimentară.

Dați tortul la frigider pentru câteva ore sau peste noapte, până se va închega complet. Apoi răsturnați-l pe un platou și îndepărtați folia alimentară de pe suprafața lui.

Lăsați ganache-ul să se răcească până la temperatura camerei

Pregătiți ganache-ul: puneți laptele și untul într-o crăticioară. Încălziți-i până aproape de punctul de fierbere. Adăugați ciocolata tăiată mărunt. Lăsați-o să interacționeze timp de 30-60 secunde cu lichidul fierbinte, după care amestecați totul până la omogenizare. Lăsați ganache-ul să se răcească până la temperatura camerei. Apoi transferați-l într-un poș și aplicați-l haotic pe suprafața tortului.

Dați tortul la frigider pentru 30-60 minute, pentru ca glazura să se întărească complet. Apoi porționați-l și serviți-l. Este moale, fin și delicios!

Sursa: retete-usoare.eu