Economic

Sectorul creativ provocat să fie creativ pentru depășirea crizei pandemice

”Sectorul creativ provocat să fie creativ!”. Aceata este concluzia unei dezbateri privind sectorul cultural creativ la care au participat, Răzvan Adrian Ailenei,  manager al drepturilor de autor pentru aproximativ 300 de artiști, trainer-ul Alexandru Agarici, artista Andreea Bănică, designerul Adrian Oianu, Emil Pantelimon, managerul corului Madrigal au participat la această ediție a COAL-live.

 

Ministrul Culturii, Bogdan Gheorghiu, dar și reprezentanți ai antreprenorilor și mediului artistic au acceptat invitația de a participa la dezbaterea organizată de Clubul Oamenilor de Afaceri Liberali (COAL),  moderată de Sebastian Buși, cu tema Măsurile economice pentru sectorul cultural creativ”.

Sectorul Cultural Creativ trebuie să se adapteze noilor condiții de lucru și de trai, în baza principiilor ca siguranța publică, transparența și echitatea veniturilor. Vedem cum lumea afacerilor a găsit soluții în perioade de criză pentru a-și continua și dezvolta activiatea. La fel și ONG-urile sau organizatorii de evenimente. Această industrie se presupune a fi cea mai creativă și se află în situația de a găsi astfel de resurse. Noi toți trebuie să găsim și să ne adaptăm noilor condiții, dezvoltăm granturi, proiecte noi, concepem platforme online, ne reinventam. Ne concentrăm pe măsurile pe care le putem lua cu efecte pe termen scurt și mediu, însă analizăm și soluțiile pe termen lung care se referă la infrastructura culturală. Totul este realizat în baza dialogului social. Strategia principală a Ministerului Culturii este de a construi pârghiile necesare pentru protejare domeniilor culturale. Am urmărit atât implementarea obiectivelor prevăzute în programul de guvernare cât și a celorlalte provocări apărute de-a lungul timpului.”, a declarat Bogdan Gheorghiu, Ministrul Culturii