Diverse

Secvențe din viața privată a Ioanei Băsescu, din timpul relației toxice cu iubitul Giovanni Francesco

Secvențe din viața privată a Ioanei Băsescu, din timpul relației toxice cu iubitul Giovanni Francesco

La ultimul termen al procesului în care Ioana Băsescu este judecată, o prietenă a depus mărturie în fața instanței despre relația Ioanei cu Giovanni Francesco, iubitul despre care s-a scris că a fost folosit de procurorii DNA ca să o înfunde pe fiica fostului președinte.

Martora a fost apropiata cuplului cât cei doi au fost împreună și a povestit multe despre relația toxică dintre Ioana și Giovanni.

Presa a prezentat mereu escapadele amoroase ale partenerului Ioanei Băsescu

Despre relația zbuciumată dintre cei doi, presa anilor 2008-2012 a scris de nenumărate ori. Paparazzi ziarelor mondene l-au surprins de câteva ori pe Giovanni Francesco în compania altor femei, iar fotografiile publicate au produs suferință și scandal între cei doi parteneri.

După ce Ioana a divorțat de Bodo de la Pro Consul, l-a întâlnit pe Francesco. Ea încerca să-și croiască drum ca notar, el, să avanseze cu proiectele muzicale.

În vara lui 2008, Ioana Băsescu împreună cu Giovanni Francesco au fost văzuți în Spania, la Marbella pe plajă. Ioana si Giovanni aratau ca un cuplu foarte îndrăgostit.

În 2009, însă, în presă au apărut zvonuri potrivit cărora Giovanni și-a înșelat iubita cu Roxana N., secretara lui tinerică de la postul de televiziune muzical, unde se spunea că ajunsese fiindcă era viitorul ginere al președintelui Băsescu. Au existat și poze făcute de paparazzi cu Giovanni și iubita secretă. A reușit să o convingă pe Ioana Băsescu că e o exagerare a celor de la Cancan, iar ea a decis să treacă peste incident.

După mai multe despărțiri și articole prin presa mondenă în care Giovanni Francesco era acuzat că înșeală, Ioana și iubitul s-au împăcat și au decis să-și construiască o vila în satul ilfovean Creața.

Francesco conducea deja un post muzical de televiziune când, în 2010, presa mondenă a descoperit că își înșeală din nou partenera. Era bănuit că ar avea o relatie cu Alexandra A., o tânără care a cochetat cu modelling-ul și care dorea să intre în televiziune. Femeia și-a postat pe profilul de Facebook mesaje care făceau referire la relația ei cu Giovanni. Și această aventură Ioana a trecut-o cu vederea. Iubitul ei îi aducea prieteni care îi spuneau că au fost împreună cu Giovanni, iar fata despre care se vorbea sau era pozată, era prietena lor, nu a lui Francesco.

În anul 2012, însă, pusă în fața unor evidențe și în urma unor certuri puternice, Ioana Băsescu a decis să pună capăt relației. Motivul ar fi fost de data aceasta Gebi I. de 22 de ani, fost manechin, apoi prezentatoare TV la postul condus de Giovanni Francesco. Femeia a promovat rapid în carieră și mulți angajați ai televiziunii cleveteau pe seama relației dintre ea și patron.

Prietena Ioanei Băsescu a povestit instanţei despre relația toxică dintre aceasta și iubitul Giovanni Francesco

La termenul de joi al procesului judecătorii au audiat unul dintre martorii apărării Ioanei Băsescu, pe Angelica Diana Rădulescu, o apropiată a Ioanei Băsescu și amică a fostului iubit al fiicei fostului președinte, martorul DNA, Giovanni Francesco.

Martora a povestit despre relația celor doi, catalogând-o ca una „tumultoasă” şi a explicat că  Giovanni Francesco era o persoană toxică pentru Ioana.

Angelica Rădulescu a fost chemată de către instanță la cererea expresă a apărării Ioanei Băsescu, astfel că ea a răspuns doar întrebărilor avocaților acesteia și judecătorilor.

Ea a mai povestit că îi cunoaşte pe cei doi din 2008 şi că a avut o relație de prietenie cu Ioana și una de amiciție cu Francesco.

„Am fost permanent pe lângă ei. Pot spune că relația lor a fost una toxică. Ioana voia o viață de familie, să ajungă mama a trei copii. Francesco își dorea ascensiunea profesională, bunăstarea materială, își dorea avânt în afaceri, în clasa politică. Ioana nu era ca el. Nu agrea să facă parte din sfera politică să fie filmată. El era o persoană mândră. Avea Rover, Jaguar, doua Porsche”, a mai povestit prietena Ioanei Băsescu.

Martora în instanță: „ Giovanni îi cerea mereu bani Ioanei cu împrumut, dar niciodată nu-i returna”

Angelica Rădulescu a mai povestit că  Giovanni îi cerea mereu bani Ioanei cu împrumut, dar niciodată nu-i returna. Concret el trebuia să îi dea 200.000 de euro. În creditul bancar ea girase cu casa, a mai povestit aceasta.

„Despre acești bani era vorba în acele interceptări telefonice unde este numărul meu. Era vorba de contractele de proprietăți de la Creața. Ştiu personal că în timpul campaniei din 2009 am mers la cabinetul ei. Am trecut prin sălile de protocol. Am asistat la o discuție dintre ea și Giovanni. Era o ceartă. Era în picioare. El era foarte furios. Îi spunea că nu îl ajută să prindă evenimente legate de campaniile electorale și să obțină astfel ascensiunea politică. El aspira la o funcție de secretar de stat sau chiar de ministru. El spunea că evenimentele prinse pe fondul campaniei puteau reprezenta rampa de lansare către funcțiile politice. El lucra la un proiect de business pentru că dorea dezvoltarea canalelor de muzică pe zona Ungaria, Slovacia, Moldova”, a mai povestit Angelica Rădulescu în instanţă.