Lifestyle

SEMNAL DE ALARMĂ. Adina Alberts. „Țânțarii, gândacii și șobolanii sunt și ei în autoizolare?”

SEMNAL DE ALARMĂ. Adina Alberts. „Țânțarii, gândacii și șobolanii sunt și ei în autoizolare?”

SEMNAL DE ALARMĂ. Adina Alberts. „Țânțarii, gândacii și șobolanii sunt și ei în autoizolare?” Medicul atrage atenția că țânțarii, gândacii și șobolanii sunt „purtători și propagatori de boli infecțioase”.

Într-un apel pe pagina sa de Facebook, Adina Alberts atrage atenția asupra faptului că nu s-a început programul de deratizare în București.

„Poate ar fi bine ca medicii angrenați în prima linie de comunicare publică, să ne vorbească nu doar despre valul 2 al SARS-CoV-2. Ci și despre West Nile transmis de țânțari. Despre bolile transmise de șobolani, de boli virale grave precum Leptospiroza sau Coriomeningita limfocitară”, este de părere aceasta. 

 „De Hantavirus ați auzit?!”

„Țânțarii, gândacii și șobolanii răspund și ei la autoizolarea impusă pe perioada pandemiei COVID-19?

Altfel nu găsesc nicio explicație pentru faptul că în luna martie nu s-a început programul de dezinsecție și deratizare la nivelul Capitalei. Și, probabil, în țară situația este identică.

Acești dăunători, purtători și propagatori de boli infecțioase, nu sunt și nu au fost niciodată de neglijat! Ratarea acestui start ne garantează un sezon cald, plin de prezența lor.

Poate ar fi bine ca medicii angrenați în prima linie de comunicare publică, să ne vorbească nu doar despre valul 2 al SARS-CoV-2. Ci și despre West Nile transmis de țânțari, despre bolile transmise de șobolani, de boli virale grave precum Leptospiroza sau Coriomeningita limfocitară.

De Hantavirus ați auzit?! Este transmis și acesta de șobolani. O metoda de infectare poate fi și inhalarea. Are aceeași simptomatologie COVID-19, doar că perioada de incubație e de 5 săptămâni, iar rata mortalității este de 38%”, este mesajul Adinei Alberts.