Lifestyle

Semne care îți arată că animalul tău poate muri. NU ignorați aceste simptome!

Semne care îți arată că animalul tău poate muri. NU ignorați aceste simptome!

Semne care îți arată că animalul tău poate muri. NU ignorați aceste simptome! Anumite greșeli grave pot face mult rău prietenului tău necuvântător.

Uneori nu observăm starea lui letargie, alteori amânăm vizita la medicul veterinar, pentru controlul de rutină, sau nu acordăm atenție mare atunci când prietenul necuvântător a avut o criză, are abdomenul inflamat, sângerează, nu mai poate merge sau a fost rănit. Nu ignora, acestea sunt indicii clare ce te îndrumă să mergi cu el urgenta la un cabinet veterinar.

Ce se întâmplă atunci când simptomele nu sunt atât de grave? Când ar fi indicat sa mergi neapărat la medicul veterinar? Clubanimaledecompanie.ro a expus cateva exemple de simptome pe care le-ar putea avea pisica sau câinele tăuși pe care nu ar trebui sa le mai ignori niciodată.

Respiratie ingreunata. Orice modificare apăruta în felul în care respira pisica sau câinele trebuie rezolvata imediat. Pentru că tractul respirator la pisicii și câini este de dimensiuni mici, chiar si problemele minore de respirație se pot transforma în situații care să le pună viața în pericol.

Dacă animalul de companie tușeste, obosește repede sau respira greu ar trebui consultat imediat de medicul veterinar. Bolile cardiace sau pulmonare, infecțiile, obstrucțiile dar și altele pot cauza probleme respiratorii bruște.

Diaree. Dacă durează mai mult de o zi ar trebui tratată. Din cauza dimensiunilor mai reduse ale animalelor de companie, acestea se pot deshidratata mai repede decât oamenii.

Daca animalul tău de companie are scaune moi mai mult de o zi, du-l imediat la medic. În majoritatea cazurilor, tratamentul este simplu și foarte eficient încă de la primele administrari.

Citește continuarea pe AnimalZoo.