Social

Serviciile medicale si medicamentele pot fi acordate fara semnarea cu cardul de sanatate

Pe durata stării de urgenţă, serviciile medicale şi medicamentele pot fi acordate fără semnarea cu cardul de sănătate.

Din cabinetele medicilor de familie lipsesc măştile, dezinfectanţii şi alte materiale necesare în această perioadă – atrage atenţia preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie Bucureşti-Ilfov, doctor Sandra Alexiu.

Sandra Alexiu: Nu am primit absolut niciun fel de materiale sau dezinfectanţi. Cei care şi-au dotat cabinetele cu astfel de materiale sunt oarecum protejaţi.

Din partea statului nu a venit încă niciun fel de dotare

Singura ofertă pe care am primit-o a fost de la UNIFARM, cu nişte preţuri care sunt efectiv prohibitive pentru cabinetele noastre. Şi, atunci, fiecare dintre noi încearcă să se organizeze cum poate, să limiteze accesul pacienţilor, să creeze culoare de siguranţă pe care să poată să vină copiii la vaccinare, de exemplu, sau pacienţii care au nişte riscuri.

Este foarte important să ne organizăm noi fiecare cum putem, dar şi să fim ajutaţi din exterior cu mesaje clare, care să le spună tuturor să stea acasă dacă nu au nicio urgenţă şi să ia legătura cu medicul prin telefon.

Doctorul Sandra Alexiu a mai spus că medicii de familie au nevoie de 88 de mii de măşti pe lună în această perioadă, în cazul în care în cabinet există un medic şi o asistentă, transmite Rador.