Diverse

Serviciul de Transport București schimbă regulile în 2023. Care e cea mai mare amendă pe care o puteți plăti

Serviciul de Transport București schimbă regulile în 2023. Care e cea mai mare amendă pe care o puteți plăti

Serviciul public de transport local de călători București-Ilfov a anunțat că anul acesta călătorii vor trebui să fie foarte atenți pentru că a intrat în vigoare o nouă regulă.

Cei care urcă în mijlocul de transport în comun și ocupă un scaun cu bagajele, sunt obligați să plătească o călătorie în plus, în caz contrar vor plăti amendă. De asemenea, vor fi sancționate și persoanele care au abonament și nu vor valida călătoria de câte ori urcă în tramvai, troleibuz sau autobuz.

Când veți putea primi amenzi

De asemenea, vor scoate bani din buzunar și călătorii care vor nu au titlu de călătorie valabil sau orice alt document justificativ sau dovadă electronică (cod QR, cod de confirmare a tranzacției etc.), stocată în telefonul călătorului, în alt dispozitiv al acestuia sau în validatorul vehiculului, care să permită efectuarea călătoriei.

În acest caz, amenda anul acesta este cuprinsă între  300-500 RON. În cazul în care nu sunteți în regulă, veți fi prinși de controlori și veți încerca să împiedicați ca aceștia să-și exercite atribuțiile de serviciu în vehiculele de transport în comun, stații sau la capetele de linii, amenda este între 100-150 lei.

Nu solicitați deschiderea ușilor între stații sau la semafoare

Potrivit STB, amenda între 100-500 de lei se va plăti de orice persoană care solicit deschiderea ușilor vehiculelor de transport comun între stații sau la semafoare. Sau vorbesc cu conducătorul vehiculului în timpul circulației sau vor ocupa locurile de pe scaune și/sau platforma vehiculului cu mărfuri sau bagaje fără validarea, în plus, a unui titlu de călătorie la tariful în vigoare la data efectuării călătoriei.

Contravenție este și situația în care sunt ocupate locuri cu mărfuri sau bagaje. Conform informațiilor oferite de reprezentanții instituției, cea mai mare amendă o vor primi călătorii ce vor transporta materiale ce cauzează probleme celorlalți călători, prin mirosurile emanate, ardere, coroziune sau murdărie sau transportă animale.