Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Sfânta Corona, protectoarea bolilor. Toți credincioșii se roagă la ea
Ezoteric

Sfânta Corona, protectoarea bolilor. Toți credincioșii se roagă la ea

Sfânta Corona, cea care a viețuit în secolul al doilea după Hristos, în timpul împăratului Marc Aureliu, este protectoarea bolilor. Ea a revenit în rugăciunile italienilor, în contextul epidemiei. Moaștele sfintei se află chiar în nordul Italiei

Sfânta Corona, cea care a viețuit în secolul al doilea după Hristos, în timpul împăratului Marc Aureliu, este protectoarea bolilor. Ea a revenit în rugăciunile italienilor.

Ca o ironie a soartei, moaștele sfintei Coroana, protectoare a celor bolnavi, se află chiar în nordul Italiei, într-o biserică din Anzu, conform stirileprotv.ro

Corona a fost o tânără de doar 16 ani, măritată, martirizată, cel mai probabil pe teritoriul actual al Siriei, în timpul împăratului Marc Aureliu, pentru că îl încuraja pe Victor, cumnatul ei, un soldat roman care era torturat pentru că era creștin.

Tânăra a fost sfâșiată după ce a fost legată de doi palmieri aduși unul lângă altul, după care au fost apoi eliberați.

Relicvele sfinților Corona și Victor au fost aduse în secolul IX în orașul Anzi, unde tânăra este celebrată pe 14 mai, în timp ce martiriul lor este comemorat pe 24 noiembrie.