Lifestyle

Sfântul Nectarie Taumaturgul, sărbătorit astăzi, 9 noiembrie

galaction clement credinciosii sarbatoresc calendar creștin persul ștefan, avacum
sursa foto arhiva personala

Pe 9 noiembrie, în calendarul ortodox, credincioșii îl comemorează pe Sfântul Nectarie Taumaturgul. Sfântul Nectarie s-a născut în secolul al XIX-lea în insula Eghina din Grecia. A devenit unul dintre cei mai iubiți sfinți contemporani. El este recunoscut pentru numeroasele minuni săvârșite în timpul vieții și după moarte.

Sfântul Nectarie a trăit o viață dedicată lui Dumnezeu. A fost  un om de rugăciune, învățătură și ajutor pentru cei în suferință. El a devenit călugăr și s-a retras într-o mănăstire. În timpul vieții sale, a vindecat boli și a făcut minuni pentru cei aflați în necazuri.

Comemorarea Sfântului pe 9 noiembrie reprezintă o ocazie pentru credincioși de a-i aduce omagii, de a se ruga pentru ajutorul și ocrotirea sa și de a învăța din exemplul său de sfințenie.

Acest sfânt este iubit și venerat în întreaga lume ortodoxă pentru viața sa virtuoasă și pentru puterea sa de a ajuta pe cei în nevoie. Pomenirea lui Nectarie Taumaturgul pe 9 noiembrie reprezintă un moment de rugăciune, recunoștință și inspirație pentru toți cei care îl cinstesc, potrivit Antena 3.