Lifestyle

Sfat pentru românii care vor să aibă un stil de viață sănătos. Specialist: Acesta este aurul!

Sfat pentru românii care vor să aibă un stil de viață sănătos. Specialist: Acesta este aurul!

Sfat pentru românii care vor să aibă un stil de viață sănătos. Prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște a dezvăluit care sunt cele trei condiții care trebuie îndeplinite pentru a avea o viață sănătoasă.

„Vă spun ce le transmit eu pacienţilor. Că mişcarea este aurul, dieta este argintul, iar medicamentul este bronzul. Deci să alegi ceea ce este mai bine. Vrei să câştigi aurul sau te mulţumeşti cu bronz sau chiar fără bronz… Dar eu le urez tuturor să vizeze aurul”, a spus prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște, de la Institutul „Nicolae Paulescu” din București, la DC News.

Cum află unii pacienți că au diabet, la domiciliu, fără analize

Prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște a povestit pentru DCNEWS ce i-a spus un pacient că are diabet, fără investigații amănunțite.

“La 1830, A. Bouchardat, un mare clinician francez, a reuşit să identifice glucoza din sânge, colorimetric şi le dădea chiar unor pacienţi o soluţie pe care o turna în urina care-şi schimba culoarea, şi ştia dacă are zahăr în sânge sau nu.

Îmi aduc aminte de cineva din Târgovişte care mi-a spus un lucru foarte interesant. Zice: eu ştiu dacă am diabet sau nu. Bag degetul în urina mea, pun pe limbă, şi văd dacă e dulce. Într-adevăr, este o metodă prin care unii şi-au descoperit diabetul care nu era cunoscut anterior. În prezent, însă, tehnologia a progresat atât de mult încât au apărut testele. Nu mai vorbesc de pompele de insulină care încearcă să regleze administrarea automată a insulinoterapiei, fără nicio altă intervenţie din afară, decât controalele de bună funcţionare a dispozitivului respectiv.

Progrese tehnologice sunt, dar nici ele nu sunt foarte larg disponibile, pentru că şi costurile lor sunt destul de mari. În unele ţări, în Statele Unite de exemplu, sunt milioane de oameni purtători de pompe de insulină, ei având probabil ca ţară cel mai mare număr de pacienţi diabetici din lume”, a povestit, la emisiunea DC NEWS, prof. dr. Constantin Ionescu-Târgoviște