Social

Sfatul medicilor! Folosești corect masca de protecție?

Sfatul medicilor! Folosești corect masca de protecție? La ora editării acestui articol, numărul persoanelor infectate cu coronavirus în România a ajuns la 70. La nivel mondial, au fost confirmate, până în prezent, 134.935 de persoane infectate cu COVID-19. S-au înregistrat, deasemenea și 4990 de decese.

În acest context, autoritățile sunt în alertă. Medicii transmit pe toate canalele de comunicare informații care pot ajuta la prevenirea răspândirii acestui coronavirus.

Ce este pandemia și în ce condiții este declarată aceasta

Cum folosești corect masca de protecție?

Specialiștii recomandă spălarea pe mâini cât mai des cu apă și săpun. Evitarea locurilor aglomerate și călătoriile în zonele de risc. Acoperirea gurii și a nasului în caz de strănut sau tuse. Evitarea atingerii feței, în cazul în care mâinile nu sunt igienizate. Evitarea contactului cu persoanele infectate.

Medicii consideră că masca de protecție ar trebui purtată doar în cazul în care există suspiciunea de îmbolnăvire sau de situare în proximitatea persoanelor infectate.

Ministerul Sănătății și Ministerul Afacerilor Interne au transmit o serie de recomandări pentru utilizarea corectă a măștilor de protecție:

– Înainte de a pune o mască, spală-te pe mâini cu săpun și apă sau folosește gel antibacterian pe bază de alcool.

– Acoperă-ți gura și nasul cu masca și asigură-te că nu există decalaje între față și mască.

– Evită să atingi masca pe timpul folosirii. Dacă faci acest lucru, spală-te pe mâini înainte cu apă și săpun sau gel antibacterian pe bază de alcool.

– Înlocuiește masca cu una nouă dacă aceasta se umezește și nu reutiliza măștile de unică folosință.

– Pentru a scoate masca, nu atinge partea din față a măștii. O poți da jos din spate. Aruncă imediat masca la coșul de gunoi și spală-te pe mâini cu apă și săpun sau cu gel antibacterian pe bază de alcool.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *