Social

Sfatul medicului: „Copiii vor rămâne împreună cu părinții.” Despre ce este vorba?

Sfatul medicului: „Copiii vor rămâne împreună cu părinții”. Alexandru Rafila, preşedintele Societăţii Române de Microbiologie şi şeful Laboratorului Institutului Naţional de Boli Infecţioase „Matei Balş” din Bucureşti, a ținut să precizeze ce se va întâmpla cu copiii ai căror părinți au fost infectați cu coronavirus.

Confom playtech.ro, dr. Alexandru Rafila susține că, în cazul în care părinții au fost depistați pozitiv cu coronavirus, copiii acestora vor rămâne alături de ei.

„Copiii or să rămână împreună cu părinții, copilul va face o formă ușoară. Da, pe termen lung vor fi părinții tratați la domiciliu, exact cum se tratează oamenii și de gripă. Este probabil să vorbim de mulți părinți tineri pe care este normal să îi tratezi la domiciliu ca să nu suprasoliciți sistemul sanitar”, a declarat Rafila.

Dr. Alexandru Rafila îl contrazice pe dr. Streinu-Cercel, directorul Spitalului Marcel Balș. Acesta din urmă a declarat că „spirtul nu folosește la nimic” în ceea ce privește dezinfectarea mâinilor. Dr. Rafila susține că, dimpotrivă, spirtul este dezinfectant.

„Alcoolul sanitar e dezinfectant. El e folosit pentru dezinfecția unor suprafețe. Nu putem să spunem că nu are niciun efect, pentru că spirtul are un efect dezinfectat. Concentrația optimă e 70%. Utilizarea lui ca antiseptic nu prea mai e recomandată. În primul rând nu are timp de contact pe tegumente. Atunci preferăm să folosim un gel care conține același lucru, alcool etanol în aceeași concentrație, 70%. El pătrunde în profunzime și nu distruge tegumentul”, susține Rafila.