Lifestyle

Sfatul nutriționistului. Cum ne potolim poftele cât timp stăm în izolare?

Sfatul nutriționistului. Cum ne potolim poftele cât timp stăm în izolare?

Sfatul nutriționistului. Cumne potolim poftele cât timp stăm în izolare? Aproape că nu ne mai deplasăm și nici nu mai avem un program atât de încărcat ca  înainte. Cu toate acestea, silueta și sănătatea noastră pot avea de suferit din pricina faptului că suntem tentați să mâncăm mai tot timpul, apelând la rezervele alimentare din frigider.

Suntem mereu tentați să ronțăim și să gustăm câte ceva. Din plictiseală, sau poate din prea multă poftă. Nutriționistul italian Gianluca Mech ne spune, însă, din ce ar fi recomandat să fie compuse mesele noastre zilnice, astfel încât să scăpăm de această senzație de foame constantă.

Legume și proteine

“Mâncați multe legume pentru un aport optim de fibre. Acestea sunt substanțe nedigerabile, capabile să stimuleze creșterea și activitatea bacteriilor benefice prezente în flora noastră intestinală. Mai mult, fibrele dietetice au capacitatea de a se umfla în prezența apei, crescând astfel masa din intestin, cu efectul dublu de a reduce senzația de foame și de a regla tranzitul intestinal.

Printre alimentele cu cel mai bogat conținut de fibre se numără: pere, căpșune, avocado, mere, zmeură, banane, morcovi, sfeclă, broccoli, linte, năut, quinoa, migdale, semințe de chia și cartofi dulci,

De asemenea, proteinele oferă senzația de sațietate, dar au și o putere termogenă mai mare decât carbohidrații și lipidele. Asta deoarece digestia lor necesită o cantitate mai mare de energie decât ceilalți doi macronutrienți.

Dacă vorbim despre proteine, atunci acestea sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în dieta zilnică: ouă, migdale, piept de pui,brânză cottage, iaurt grecesc, lapte, broccoli, ton, carne macră, semințe de dovleac, creveți, alune crude”, mărturisește Gianluca Mech, conform alistmagazine.

 

„Savurați fiecare înghițitură”

„E totodată important să mestecăm încet mâncarea, să savurăm fiecare înghițitură. Asta ne ajută să ne simțim sătui înainte de a mânca mai mult decât avem în realitate nevoie.

Uneori, mesele zilnice pot fi înlocuite cu preparate cu conținut redus de calorii și carbohidrați, realizate cu proteină și fibre, cum ar fi preparatele din Dieta Tisanoreica. Acestea pot fi consumate în orice moment al zilei , ca masă principală sau ca gustare gustoasă și sănătoasă. Ele ne oferă senzația de sațietate fără riscul kilogramelor în plus”, mai recomandă nutriționistul.