Lifestyle

Sfatul vital pentru români în plină molimă! Cine ţine la viaţa lui ar face bine să ţină cont

Sfatul vital pentru români în plină molimă! Cine ţine la viaţa lui ar face bine să ţină cont

Raed Arafat, şeful Departamentului pentru Situații de Urgență, le recomandă românilor să țină cont de următorul sfat oferit de el în plină molimă.  Românii care își confecționează singur măşti de protecţie să le spele şi să le calce zilnic, pentru a le dezinfecta.

Sfatul vital pentru români în plină molimă! Arafat: „Nu uitaţi să o spălaţi zilnic când vă întoarceţi acasă şi să o călcaţi…”

„Este cunoscut faptul că nu prea găsim măşti simple în piaţă şi faptul că în cazul în care găsim preţurile pot fi exorbitante. De aceea au început să apară alternative ce pot fi realizate acasă de oricine ca să le poarte când iese din casă. (…) Aduceţi-vă aminte, nu este nevoie de mască medicală ca să vă protejaţi şi să protejaţi pe alţii… puteţi improviza! Totodată, dacă faceţi acest lucru şi vă confecţionaţi o mască acasă, nu uitaţi să o spălaţi zilnic când vă întoarceţi acasă şi să o călcaţi”, a scris Arafat, pe Facebook.

Deși iniţial spunea că masca nu este necesară decât în cazul persoanelor cu simptome, acesta spune că această măsură de protecție este vitală.

„Recent însă, luând în considerare modul de răspândire a virusului inclusiv de la persoane infectate dar asimptomatice, mai multe autorităţi pe plan internaţional au început să recomande purtatul măştii (…) oriunde mergem în spaţiile publice, în mijloacele de transport în comun sau când suntem la întâlnire cu alţii. (…) Va dura până ne vom obişnui cu această practică, dar din ce văd şi din informaţiile pe care le avem, ar fi bine să începem să aplicăm această practică cât de repede posibil, indiferent de cine ar râde de noi şi cât de haios sau ciudat am arăta”, se mai menţionează în postare.