Social

Sfaturi din partea ambasadorului roman la Londra, pentru muncitorii sezonieri

Sfaturi din partea ambasadorului roman la Londra, pentru muncitorii sezonieri. Ambasadorul român la Londra, Dan Mihalache, spune că în următoarele săptămâni vor fi organizate transporturi de muncitori sezonieri către Marea Britanie pentru a lucra în agricultură.

În cadrul unui interviu la Radio România Actualităţi, el a susţinut că din informaţiile pe care le deţine au fost deja închiriate pentru transportul acestora.

Dan Mihalache a precizat că este un proces în care statul român nu are niciun amestec şi îi sfătuieşte pe cei aflaţi în această situaţie să verifice condiţiile oferite:

„Sfatul pe care îl dau celor care doresc, în pofida tuturor dificultăţilor, să se angajeze într-un asemenea drum, este să verifice cu foarte mare atenţie toate condiţiile care le sunt oferite, de la contracte de muncă la cazare, la condiţii saniare, condiţii de locuit şi, mai ales, să nu accepte ofertele unor persoane fizice individuale, care nu au niciun fel de cădere de a intermedia asemenea mişcări pe piaţa forţei de muncă”, a spus Dan Mihalache.