Lifestyle

Sfaturi importante legate de locuință înainte de a pleca în vacanță. Ce să faceți ca să nu le dați idei hoților

Sfaturi importante legate de locuință înainte de a pleca în vacanță. Ce să faceți ca să nu le dați idei hoților

Este vremea concediilor și așteptăm cu sufletul la gură momentul în care lăsăm toate grijile deoparte și ne relaxăm. Dar înainte de a pleca în concediu, specialiștii spun că trebuie să țineți cont de anumite lucruri.

Nu mai aveți răbdare până plecați în concediu și nu vă gândiți nici o secundă să mai faceți ceva prin casă? Specialiștii spun că este o mare greșeală, altfel veți trăi un coșmar când vă veți reîntoarce. În plus, organizarea casei înainte de a pleca în concediu vă ajută să evitați eventualele accidente, facturi crescute și vă veți proteja casa.

Nu lăsați vasele murdare în chiuvetă

Aveți grijă ca patul să fie curat, iar ceașafurile și pilota să miroasă a proaspăt. Pentru a menține un miros frumos până vă întoarceți acasă, puteți pulveriza uleiuri esențiale. Sub nici o formă nu lăsați lucruri murdare în mașina de spălat pentru că nu vă veți simți confortabil când la întoarcere nu veți avea cu ce să vă îmbrăcați.

Foarte important este să spălați toate vasele din chiuvetă altfel vă veți trezi cu furnici, gândaci sau muște. De asemenea, trebuie să curățați frigiderul și tot ce credeți că s-ar putea strica în următoarele zile, aruncați. În caz contrar, se pot contamina și celelalte alimente.

Toaletele trebuie să fie curate, pentru a nu se instala mucegaiul

Și podelele trebuie lăsate curate, nicidecum pline de păr sau hârtii ca și toaletele. Asta dacă nu vreți ca în baie să se instaleze mucegaiul. Udați și florile și asigurați-vă că ferestrele și încuieturile sunt închise așa cum trebuie. Asta dacă nu vreți să vă treziți cu musafiri nepoftiți atunci când vă e lumea mai dragă.

Atenție sporită și la ce lăsați pe robotul telefonic, pentru că cei care vă sună nu trebuie să știe că nu sunteți acasă, ci doar că nu sunteți disponibili în acel moment. N-ar strica să le spuneți și polițiștilor de cartier că aveți de gând să plecați. E posibil ca atunci când patrulează să treacă și prin fața casei voastre.

Ce să faceți cu jaluzelele

Pentru a nu atrage atenția nimănui, lăsați jaluzelele și draperiile exact așa cum le țineți când sunteți acasă. Orice modificare va pune semne de întrebări altora. Scoateți din priză calculatorul, televizorul și alte electrocasnice și ascundeți cheia de rezervă unde doar voi știți, nicidecum vecinii.

Sursă foto: etelecom