Lifestyle

Sfaturi pentru o siluetă perfectă. Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie secretele

Sfaturi pentru o siluetă perfectă. Nutriționistul Mihaela Bilic dezvăluie secretele

Corpul nostru are nevoie de hrană în timpul zilei, atunci când o poate folosi eficient pentru producerea de energie și implicit pentru buna desfășurare a tuturor proceselor metabolice.

Ignorarea constantă a senzației de foame de peste zi scade arderile corpului și îl blochează în modul de stocare continuă de grăsime.

Pe scurt, dacă nu mănânci în timpul zilei, îți încetinești arderile metabolice și te vei îngrășa garantat!

Sfaturile nutriționistului Mihaela Bilic

„Întotdeauna ne este greu să mâncăm 1/2 de porție/bucată. Dacă ai desfăcut ambalajul, indiferent că e vorba de iaurt, chips-uri sau ciocolată, te vei opri atunci când produsul s-a terminat.

Tocmai pentru că suntem lacomi și pofticioși, sfatul meu este să alegeți MINI! Chiar dacă produsele ambalate individual sau în pachete mici sunt mai scumpe, cred că investiția merită, chiar vă protejează silueta.

Inclusiv atunci când sunteți la restaurant, împărțiți porția cu cineva. De multe ori, pofta e mai mare decât foamea, deci, odată ce ați gustat 3-4 linguri, aveți șansa să vă opriți”, a scris Mihaela Bilic pe Instagram.

„Cât despre cei din industria alimentară, îi felicit atunci când își bat capul să ofere ca alternativă un mini-produs, în felul acesta îi ajută pe consumatori să realizeze care e porția corectă… E drept că variantele mini seamănă mai degrabă cu jucăriile pentru copii, dar trebuie să acceptăm/învățăm că dulciurile și produsele de ronțăit nu pot depăși 25-30g/ porție”, a conchis Mihaela Bilic.

De ce persoanele suple nu se îngrașă niciodată

Unul din principalele motivele pentru care oamenii supli nu se îngrașă niciodată este acela că ei nu se înfometează niciodată.

Asta înseamnă că își respectă mesele principale ale zilei, iau gustări între mese doar dacă simt nevoia, astfel încât nu ajung niciodată foarte flămânzi la nici o masă!

Asocierea între foame, poftă, oboseală și stres, adunate toate inevitabil peste zi, te transformă și pe tine într-un devorator de mâncare, potrivit dcnews.ro