Info Actual

Info Actual > Ezoteric > Sfaturile lui Arsenie Boca pentru cupluri: S-a întărit desfrânarea în mădularele oamenilor!
Ezoteric

Sfaturile lui Arsenie Boca pentru cupluri: S-a întărit desfrânarea în mădularele oamenilor!

Sfaturile lui Arsenie Boca pentru cupluri: S-a întărit desfrânarea în mădularele oamenilor!

Sfaturile lui Arsenie Boca pentru cupluri. Arsenie Boca, cunoscut drept Sfantul Ardealului, a lasat in urma numeroase sfaturi utile credinciosilor. Iata ce avertisment a transmis pentru cupluri!

Printre numeroasele povete ale lui Arsenie Boca, se afla si cateva reguli adresate cuplurilor, de care ar fi bine sa tina cont in momentul in care se gandesc la casatorie.

Reguli pentru o căsătorie fericită

”Iubirea nu are marginile omului, nici spaţiul, nici timpul. Nu piere niciodată, e puternică, încât străbate dincolo de mormânt şi ajunge pe cel iubit. Străpunge iadul, care nu-i poate sta împreună şi străbate cerul”, crede Arsenie Boca.

”Energia genezică este necesară soţilor, în familia constituită legal, civil şi bisericeşte. Regula de aur constă în evitarea extremelor: nici abuz din partea unuia, nici refuz din partea celuilalt. Dar să nu se creadă că între cele două extreme totul e îngăduit”, sunt îndemnurile Părintelui Ardealului.

Sfaturi despre alegerea miresei

Mireasa trebuie aleasă pentru tot restul vieții, scria Arsenie Boca.

”Mirele şi mireasa fac un singur trup. Acel bărbat nu va avea altă femeie, iar femeia aceea nu va cunoaşte alt bărbat. Alegerea e fără schimbare, patima curată e consfinţită, învoiala e veşnică”.

Sfaturile lui Arsenie Boca pentru cupluri: S-a întărit desfrânarea în mădularele oamenilor!

O viață desfrânată duce la boală, credea părintele Arsenie Boca.

”Pe măsură ce s-a întărit desfrânarea în mădularele oamenilor, a scăzut şi puterea lor de apărare împotriva bolilor de tot felul, iar căzând în acestea foarte greu se tămăduiesc, deşi mijloacele de vindecare sunt din ce în ce mai bune. Orice fel de desfrânare e o putrezire înceată, ca gunoiul care arde şi scurtează zilele omului”, spunea călugărul duhovnic, conform romaniatv.net.

De asemenea, el ”amenda”, obsesiile sexuale, considerându-le ”patimi” prin care ”îşi prăpădesc oamenii sămânţa şi vlaga, aprinşi de pofte contra firii: onania sau malahia, curvia, sodomia (homosexualitatea), bestialitatea (cu animalele).

O altă problemă care distruge o căsătorie legitimă este ”desfrânarea, fereala de zămislire (evitarea de a concepe copiii), crima de avort, preacurvia, necurăţia, nesocotirea vremurilor oprite”, spunea părintele Arsenie Boca.