Actual Sănătate

Sfaturile unui specialist. Ramona Schenker despre îmbunătățirea SISTEMULUI LIMFATIC, esențial pentru sănătate

Sfaturile unui specialist. Ramona Schenker despre îmbunătățirea SISTEMULUI LIMFATIC, esențial pentru sănătate

Ramona Schenker este onco-psihologul și psihoterapeut la Centrul Oncologic Sfântul Nectarie din Craiova. Aici a inițat un curs de yoga pentru pacienții care sunt tratați de diferite forme de cancer, ajutându-i să treacă mai ușor și peste șocul primirii diagnosticului, dar și perioada de tratament care, inițial, sperie.

Ramona Schenker susține cu tărie că suportul psihologic este absolut necesar, că pacienții bolnavi de cancer au nevoie de un echilibru între trăirile emoționale și corpul lor. Yoga ajută pacienții să depășească mai ușor efectele secundare ale diferitor tratamente pentru a lupta cu această boală. Exercițiile de yoga calmează simptomele fizice și aduce o armonie în sufletul oamenilor.

Ramona Schenker spune că această terapie reduce anxietatea, depresia și insomnia, care, la fel, apar, în urma tratamentelor. O mare importanță o are buna funcționare a sistemului limfatic.

Sfaturile specialistului Ramona Schenker despre îmbunătățirea Sistemului limfatic

„Sistemul limfatic este foarte important pentru circulația sângelui, pentru imunitate și în procesul de detoxifiere a organismului, însă funcțiile acestuia sunt variate și numeroase. De aceea, menținerea acestuia într-o stare de funcționare optimă este esențială pentru sănătatea noastră. Sistemul limfatic îl poți menține sănătos cu ajutorul principiilor yoga.
Exercițiile din yoga sunt recunoscute pentru efectele extraordinare pe care le au asupra asigurării unui sistem limfatic fluid. În timp ce sângele are nevoie de pulsația inimii pentru a circula în corp, limfa are nevoie de contracțiile musculare pentru a se mișca în corp.
Exercițiile din yoga te învață să adopți o postura corporală corectă.
O postura corporala incorecta poate obstructiona functionarea sistemului limfatic întrucat coastele actionează precum o pompa în timpul inspirului si expirului.
De aceea este foarte important sa corectam pozitia incorecta a coloanei vertebrale ceea ce va duce la o mai buna oxigenare la nivel celular prin realizarea corecta a respiratiei.
Exercițiile din yoga asigură un stretching regulat al corpului.
Exercițiile din yoga te învață să respiri profund.
Exercițiile din yoga cresc aportul de oxigen din țesuturi și celule și stimulează circulația sanguină.
Evitați hainele strâmte, cum ar fi sutienele, pentru a preveni orice restricție inutilă a vaselor limfatice. Ganglionii limfatici sunt foarte concentrați în regiunea pieptului pentru a drena fluidul din sâni, brațe și piept.
Folosește aceste tehnici pentru a ameliora anxietatea și a sprijini funcția sistemului imunitar, astfel încât să elimine orice congestie și să stimuleze eliminarea agenților patogeni din organism”.
Puteți afla mai multe despre activitatea din Centrul Oncologic Sf Nectarie de pe pagina de Facebook: https://www.facebook.com/sfncraiova/
Notă redacție: Informațiile din acest articol nu înlocuiesc sfaturile unui medic și nici alte tratamente recomandate de specialiști!