Social

Simona Bucura-Oprescu aduce vești bune! Toate pensiile vor fi recalculate

Simona Bucura-Oprescu
sursa foto: arhiva companiei

Simona Bucura-Oprescu, Ministrul Muncii, a vorbit despre procesul de recalculare a pensiilor, evidențiind că acest pas este unul esențial. Ea a infirmat zvonurile conform cărora recalcularea va fi aplicată doar anumitor categorii de pensii. Ministrul  a asigurat că toate pensiile vor fi reevaluate fără discriminare.

Ministrul a declarat că toți pensionarii din România vor avea pensiile recalibrate până în septembrie. Ea a subliniat că procesul de recalculare va acoperi toate categoriile de pensii, pentru a se asigura că fiecare beneficiar primește suma corectă conform noilor criterii.

„Se menține în calcul cuantumul cel mai favorabil si astfel atingem cea mai importantă dintre ținte, de a aduce echitate în interiorul sistemului public de pensii. Cu legea 360 pe 2023 am fost pe zis si făcut. Pensiile românilor vor fi recalculate la timp, estimările noastre sunt că, în iunie-iulie, vom emite deciziile de recalculare. Toți românii își vor primi deciziile cu pesiile recalculate, toate pensiile vor fi recalculate. Absolut toate se vor recalcula.” a declarat Minstrul Muncii, conform România TV.