Diverse

Simona Halep a răsuflat ușurată. A venit prima veste bună de la tribunalul din Londra

Simona Halep a răsuflat ușurată. A venit prima veste bună de la tribunalul din Londra

Perioada de când a fost găsită pozitiv la testul antidoping până în acest moment a fost cruntă pentru Simona Halep. Dar situația începe să se lumineze. Iată ce veste bună a primit sportiva.

Simona Halep speră că toată nebunia din ultima perioadă se va risipi cât de curând, iar ea va putea să-și vadă liniștită de ceea ce știe cel mai bine să facă: să ne încânte cu talentul său extraordinar pe terenurile de tenis.

Până atunci însă, a venit și prima veste bună, pe care a anunțat-o unul dintre avocații români desemnați ca arbitri de Sport Resolution, tribunalul londonez unde este audiată, Paul Ciucur. Acesta susține că, după ce au terminat analize, medicii au confirmat că Simona administra două medicamente care ar fi putut fi interpretate împotriva ei, dar acest lucru nu s-a întâmplat: Eurhyrox și un medicament anticoncepțional.

„Autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii…”

„Ele nu sunt substanțe mascante. Diureticele sunt de obicei substanțe mascante dar acestea ar fi ieșit în analize și ITIA (n.r. Agenția Internațională de Integritate a Tenisului), autoritatea de management care a făcut prima fază a procedurii, ar fi făcut publice sau ar reieși din documentele depuse ca, pe lângă substanța Roxadustat, ar exista și alte substanțe diuretice”, a declarat Paul Ciucur, pentru ProSport.

„Are o echipă de avocați. De la un anumit nivel încolo, ea este singura care poate să răspundă”

La rândul său, fostul soț, Toni Iuruc, e convins că Simona va demonstra tuturor că e nevinovată cât de curând posibil. „Oamenii au o strategie de apărare de top, nu vreau să zic ceva care ar putea să înrăutățească situația. Un gând bun, normal, ca orice om, ca orice român, dar doar atât. Are o echipă de avocați.

De la un anumit nivel încolo, ea este singura care poate să răspundă. Nu ne jucăm, sunt chestii serioase. Noi, ce-am avut de zis, am zis. De la început am susținut-o cu toată dragostea, dar de acum încolo treaba e mult mai serioasă. Trebuie ca doar ea și cu echipa de avocați, conform strategiilor, să comunice. Restul, de pe lângă, ar trebui să-i lăsăm pe ei în pace, să-și facă treaba”, a declarat Iuruc pentru Ştirile Pro TV.