Info Actual

Info Actual > Diverse > Simona Halep în top! Cele mai bune jucătoare de tenis din istorie
Diverse

Simona Halep în top! Cele mai bune jucătoare de tenis din istorie

Simona Halep

Simona Halep în top! Pe ce loc se află Simona Halep în topul celor mai bune jucătoare de tenis din istorie, conform publicației americane The Delite? Jurnali publicației au alcătuit un top 25 al celor mai bune jucătoare din istoria tenisului feminin și au inclus-o pe Simona Halep (28 de ani, 2 WTA)  în acesta.

Simona Halep pe poziția a 24-a, deși americanii au scris despre Halep că este „cea mai bună jucătoare de tenis din prezent” și amintesc că Simona a petrecut 64 de săptămâni ca lider WTA. Din acest punct de vedere, Simona se află chiar pe poziția a 10-a în istorie, iar cei de la The Delite scriu că „simțim că va adăuga săptămâni la acest număr”.

Simona a început anul bine, câștigând turneul din Dubai la finalul lunii februarie. Din păcate, coronavirusul a pus stop competițiilor sportive pentru moment, așa că Simona nu își va putea adăuga și alte trofee în palmares în această perioadă.

Cea mai bună jucătoare de tenis este considerată Serena Williams (38 de ani, 9 WTA). Cele 23 de titluri de Grand Slam ale sale și cele 4 medalii de aur la Jocurile Olimpice, în „cea mai competitivă eră a tenisului” o fac pe americancă să ocupe prima poziție în top.

Sora Serenei, Venus Williams (39 de ani) figurează de asemenea în acest top, aflându-se pe poziția a 8-a. În perioada 2000-2008, sora mai mare a Serenei a reușit să câștige 7 trofee de Grand Slam, 5 dintre acestea la Wimbledon.

 

Maria Sharapova și Kim Clijsters, peste Halep

Proaspăt retrasă din tenis, rusoaica Maria Sharapova (32 de ani) este văzută drept a 16-a cea mai bună jucătoare de tenis din istorie, grație celor 5 turnee de Grand Slam câștigate. Cariera rusoaicei este cu atât mai impresionantă cu cât aceasta este pe locul 3 într-un top al celor mai mulți bani câștigați din tenis, după surorile Williams!

Kim Clijsters (36 de ani), revenită recent după o pauză îndelungată, se află o poziție mai sus decât Sharapova, după cele 41 de turnee câștigate în cariera sa. Dintre acestea, 4 victorii au fost la turnee de Grand Slam.

Topul jucătoarelor de tenis relizat de The Delite

1. Serena Williams
2. Margaret Court
3. Martina Navratilova
4. Steffi Graf
5. Chris Evert
6. Billie Jean King
7. Monica Seles
8. Venus Williams
9. Evonne Goolagong Cawley
10. Martina Hingis
11. Maureen Connolly
12. Helen Wills
13. Virginia Wade
14. Justine Henin
15. Kim Clijsters
16. Maria Sharapova
17. Doris Hart
18. Lindsay Davenport
19. Maria Bueno
20. Suzanne Lenglen
21. Molla Mallory
22. Jennifer Capriati
23. Victoria Azarenka
24. Simona Halep (vezi aici competițiile câștigate)
25. Caroline Wozniacki