Diverse

Simona Halep își pregătește apărarea. Cine vor fi primii martori în proces

Simona Halep își pregătește apărarea. Cine vor fi primii martori în proces

Fostul preparator fizic al Simonei Halep a sărit în apărarea Simonei Halep și i-a dat speranțe. De aceeași părere este și cunoscutul jurnalist german Jannik Schneider.

Simona Halep își pregătește apărarea

Dragoș Luscan, cel care s-a ocupat de Simona Halep susține că unele substanțe care nu sunt interzise pot prezenta urme de substanțe nepermise. Așa că nu trebuie să mire pe nimeni dacă la un test antidoping ar putea fi găsite.

Dacă se va dovedi acest lucru la proces, atunci toată lumea ar înțelege că Simonei nici prin gând nu i-a trecut să consume Roxadustat. ”Există posibilitatea ca, uneori, să folosești anumite substanțe care nu sunt pe listă (n.r.- lista celor interzise), dar, dacă le folosești într-o doză mai mare, ar putea apărea la controlul antidoping”, a transmis Luscan, potrivit Prosport. În prezent, bărbatul ar grijă de pregătirea fizică a lui David Popovici și a handbaliștilor de la Dinamo.

„Nu mă șochează deloc că Halep a fost prinsă dopată”

Pe de altă parte, unul dintre cei mai buni jurnaliști din Germania susține că pentru el nu a fost șoc când sportiva a fost găsită dopată. Și are și o explicație care o va întări pe Simona Halep.

„Tenisul, după părerea mea, are o problemă de dopaj. Aproape fiecare sport are o problemă de dopaj. Acum a apărut un nume cunoscut, Simona Halep, și normal că sare în ochi. Este primul caz de dopaj sanguin descoperit în tenis.

Jim Courier s-a adresat într-o conferință de presă la Australian Open 1999, spunând că nu-și explică modul prin care unii jucători pot juca atâtea meciuri și turnee la nivel înalt și a spus că tenisul are, evident, o problemă cu dopajul în sânge! La un an de la scandalul Festina din ciclism”.

„Simona este o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia”

Am avut între 2000 și 2010, fără cazuri de dopaj ale jucătorilor sud-americani. Juan Ignacio Chela, care a primit o suspendare scurtă și îl antrenează pe Diego Schwartzman de ani de zile. A fost testat de două ori pozitiv primul adversar al lui Rafael Nadal din finala French Open 2005, Mariano Puerta – suspendat timp de opt ani. S-ar putea presupune că nu au avut medici la fel de buni. Altfel, ar fi știut cum să nu atragă atenția în testele de urină. De fapt, nu e atât de dificil dacă ai medici buni.

Simona este o profesionistă și trebuie să verifice ce medicamente ia. Dar, dacă te uiți la cazurile trecute, Halep are șanse să scape. Între 2013 și 2019, 156 de tenismeni au fost testați pozitiv, dar doar 34 la sută au fost sancționați. Uneori, alte persoane decid pentru ei sau sportivii sunt împinși în direcția asta.”, a afirmat Jannik Schneider.

Fostul antrenor al Simonei e trup și suflet pentru vedetă. Alături de Theo Cercel, fostul preparator fizic al acesteia, Darren Cahill vor fi primii doi martori în procesul care va urma. În acest moment, staff-ul sportivei este format din antrenorul Patrick Mouratoglou, fizioterapeutul Candice Gohier, antrenorul Arnaud Restifo și managerul Nina Wennerstrom, manager.