Lifestyle

Simona Halep, terminată de durere! Ce s-a întâmplat în timpul meciului cu Ajla Tomljanovic

Simona Halep, terminată de durere! Ce s-a întâmplat în timpul meciului cu Ajla Tomljanovic

Simona Halep, terminată de durere! Ce s-a întâmplat în timpul meciului cu Ajla Tomljanovic! Tenismena se confruntă cu o gravă problemă de sănătate, încă din adolescență. Sportiva se luptă cu dureri cumplite, despre care mulți nu știu. Halep a avut parte de un episod similar chiar în timpul meciului cu Ajla Tomljanovic.

În turul secund de la Australian Open, locul doi mondial din tenis a spus că „și-a depășit limitele” pentru a obține victoria.

Halep vs Tomljanovic 4-6, 6-4, 7-5, după două ore și 34 de minute

„Mi-am depășit puțin limitele. Corpul meu… Spatele meu, am simțit că pocnește ceva, la finalul meciului. Dar știu că am destul timp pentru recuperare până la următorul meci. Oricum am amintiri plăcute din meciurile de peste patru ore de aici, de la Melbourne, așa că m-am gândit că dacă trec peste meciul ăsta voi avea timp să mă recuperez”, a declarat Simona Halep.

Durerile de spate i-au pus probleme Simonei și la ultimul turneu, Gippsland Trophy. În sferturi, Simona Halep a pierdut în fața Ekaterinei Alexandrova, scor 6-2, 6-1.

Într-un interviu acordat pentru VIVA, Simona Halep a dezvăluit că are mai multe hernii de disc. Tenismena a mai spus că problemele au început încă din adolescență, de la vârsta de 17 ani. Docotorii spuneau atunci că este cea mai tânără pacientă diagnosticată vreodată cu hernie de disc.

PROBLEMA DE SĂNĂTATE CU CARE SIMONA HALEP SE CONFRUNTĂ, ÎNCĂ DIN ADOLESCENȚĂ

„La 17 ani am avut prima problemă la spate și mi-au spus că sunt cea mai tânără pacientă cu hernie de disc”, a povestit Simona în cadrul documentarului „3 mm” difuzat de Pro TV.

Simona Halep se luptă cu 4 hernii de disc, iar de mai bine de 12 ani este nevoită să facă exerciții zilnice și trebuie să aibă grijă de mușchii de lângă coloana vertebrală, lucru care nu e deloc simplu.

„Am în jur de 4 hernii, nu sunt ușor de gestionat”

„Am în jur de 4 hernii, nu sunt ușor de gestionat, din 2008 am făcut exerciții zi de zi, a trebuit să îmi recuperez foarte bine mușchii de lângă coloana vertebrală ca să-mi țină discurile în aceeași linie”, a mai mărturisit sportiva constănțeancă.

Mai mult, tenismena recunoaște că a fost nevoită să abandoneze un meci, pe motiv că nu mai putea face față durerilor.

„Cel mai greu moment din cariera mea a fost când a trebuit să abandonez un meci din cauza durerilor. Se întâmplă să intri pe teren cu dureri, pe o scară de la 1 la 10, de 2, iar după câteva minute să ajungi la 8. Nu poți să mai controlezi nimic, e cumplit și frustrant”, a dezvăluit Simona Halep pentru sursa citată.