Info Actual > Diverse > Simptomele timpurii ale COVID-19 diferă în funcție de vârstă. Descoperire de ultimă oră
Diverse

Simptomele timpurii ale COVID-19 diferă în funcție de vârstă. Descoperire de ultimă oră

Simptomele timpurii ale COVID-19 diferă în funcție de vârstă. Descoperire de ultimă oră

Simptomele timpurii ale COVID-19 diferă în funcție de grupele de vârstă ale oamenilor. Mai multl, bărbații au simptome diferite în comparație cu femeile din stadiile incipiente ale infecției cu COVID-19, este rezultatul ultimei descoperire făcută cercetători. Aceste diferențe sunt cele mai notabile între grupurile de vârstă mai mici (16 până la 59 de ani) comparativ cu grupele de vârstă mai în vârstă (60 până la 80 de ani și peste). Lucrarea a fost publicat recent în Lancet Digital Health , și condus de cercetatorii de la Kings College din Londra.

Cercetătorii au studiat semnele timpurii ale infecției cu COVID-19 și au detectat cu succes că 80% din cazuri sunt depistate mult mai repede datorită diferitelor tipuri de simptome.

Cercetătorii au comparat capacitatea de a prezice semnele timpurii ale infecției cu COVID-19 utilizând criteriile de diagnostic actuale ale Serviciului Național de Sănătate din Marea Britanie.

Acest model de cercetare a putut încorpora unele caracteristici despre persoana afectată, cum ar fi vârsta, femei, bărbați și condițiile de sănătate, și s-a demonstrat că simptomele infecției precoce cu COVID-19 sunt diferite de la caz la caz.

Febra nu a fost o caracteristică timpurie a bolii la nici o grupă de vârstă

Au fost examinate 18 persoane simptomatice, care au avut simptome diferite. Cele mai importante simptome pentru depistarea timpurie a COVID-19 au inclus pierderea mirosului, dureri toracice, tuse persistentă, dureri abdominale, umflături ușoare la nivelul picioarelor, dureri oculare și dureri musculare neobișnuite.

Cu toate acestea, pierderea mirosului și-a pierdut semnificația la persoanele cu vârsta peste 60 de ani și nu a fost relevantă pentru subiecții cu vârsta peste 80 de ani. Alte simptome timpurii, cum ar fi diareea, au fost esențiale în grupele de vârstă mai în vârstă (60-79 și> 80). Febra, deși era un simptom cunoscut al bolii, nu a fost o caracteristică timpurie a bolii la nici o grupă de vârstă.

Bărbații au fost mai predispuși să raporteze dificultăți de respirație, oboseală, frisoane și fiori, în timp ce femeile au fost mai predispuse să raporteze pierderea mirosului, dureri în piept și tuse persistentă.

Modelele au fost utilizate pe prima tulpină a virusului și a variantelor Alpha, însă principalele constatări sugerează simptomele variantei Delta și variantele ulterioare ce vor diferi, de asemenea, în funcție de grupurile de populație.

Cercetător: primele simptome sunt extinse și pot arăta diferit pentru fiecare membru

Autorul principal al studiului, Claire Steves a declarat că „primele simptome sunt extinse și pot arăta diferit pentru fiecare membru al unei familii sau gospodării. Îndrumările de testare ar putea fi actualizate pentru a permite preluarea cazurilor mai devreme, mai ales în fața noilor variante care sunt extrem de transmisibile. Aceasta ar putea include utilizarea unor teste de flux lateral disponibile pe scară largă pentru persoanele cu oricare dintre aceste simptome”, a declarat cercetătorul, potrivit sciencedaily.com.