Social

Simularea pentru BAC 2021 începe azi. Ce pot face elevii care nu pot susține astăzi proba de română?

Simularea pentru BAC 2021 începe azi. Ce pot face elevii care nu pot susține astăzi proba de română?

Simularea pentru BAC 2021. Rata de infectare ridicată cu noul coronavirus , de peste 6 la mia de locuitori, dă peste cap sistemul educațional. Ministrul Educației a anunțat ce se întâmplă cu 8000 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a.

Elevii din 78 de licee din toată țara nu vor putea susține simulările la bacaluareat 2021. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației. Astfel, aproape 8000 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a nu vor susține astăzi proba de română la simularea BAC 2021.

Ce se întâmplă cu cei 8000 de elevi de clasa a XII-a și a XIII-a care nu pot susține această luni proba de română?

Ministrul Educației a anunțat că pot fi organizate de către inspectorat simulări ale bacalaureatului 2021 până pe 15 mai, după ieșirea din carantină.

În afară de situația simulării examenelor de Bacalaureat, activitatea școlară în zonele carantinate se desfășoară online, a mai spus prefectul Capitalei.

Ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu, a spus că dacă situația carantinării unor zone durează și sunt elevi care studiază la o școală dintr-o localitate care nu e în carantină va trebuie să se găsească o soluție.

„Probabil trebuie să ne gândim la o soluție împreună cu ministrul Educației”, a arătat Voiculescu, potrivit mediafax.ro.