Social

Simulările naționale 2021. Sorin Cîmpeanu, anunț pentru elevi: „Rezultatele au surprins”

sorin-cimpeanu

După ce au fost publicate datele oficiale cu privire la rezultatele simulărilor naționale, Sorin Cîmpeanu a făcut un anunț important pentru toți elevi care au susținut simularea examenului de evaluare națională 2021.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat, la Digi24 că rezultatele simulărilor la Evaluarea Națională au fost surprinzătoare.

25 de elevi au obținut medii de 10

Ministerul Educaţiei spune că 65,6% dintre elevii de clasa a VIII-a care au susţinut simularea probelor Evaluării Naţionale au avut medii mai mari sau egale cu 5. Potrivit datelor dintr-un comunicat oficial, 25 de elevi au obținut medii de 10.

„S-a constatat că în cazul Evaluării Naționale au fost scoase în evidență calitățile elevilor care au reușit să se mobilizeze. În aproape toate județele rata de promovare a fost peste 50%, cu excepția județelor Vaslui și Timiș. Unde au fost rezultate slabe trebuie concentrare pe orele remediale. Nu că a fost mai redus gradul de dificultate, dar cel puțin la matematică au fost acuze că subiectele au fost date cu răutate și au fost prognosticuri că nu elevii nu vor reuși să ia mai mult de 4. Au fost acuze că subiectele sunt mult prea dificile și că s-ar dori rezultate mult prea slabe. Scenariile au fost că Ministerul Educației ar dori rezultate mai slabe ca să renunțe la examenele naționale”, a transmis Sorin Cîmpeanu, care a respins din start ideea că rezultatele ar fi fost bune pentru că subiectele au fost ușoare, potrivit digi24.ro.

Cîmpeanu: „Elevii de clasa a opta ne-au adus o veste surprinzătoare ”

Cîmpeanu a mai spus că structura subiectelor a fost foarte apropiată de cea a testelor PISA. Potrivit acestuia, Ministerul Educației nu va renunța la examenele naționale, deoarece ele sunt “o prioritate maximă”.

„Elevii de clasa a opta ne-au adus o veste surprinzătoare chiar și pentru Ministerul Educației prin aceste rezultate absolut remarcabile”, a mai spus ministrul.