Diverse

Șirul lucrărilor de modernizare din Sectorul 4 continuă. Cele 9 stații de metrou din sector vor fi reabilitate și autorizate ISU

Șirul lucrărilor de modernizare din Sectorul 4 continuă. Cele 9 stații de metrou din sector vor fi reabilitate și autorizate ISU
cetateanul.net

Sectorul 4 al Municipiului București va demara în regim de urgență reabilitarea și punerea în siguranță a celor nouă stații ale Metrorex aflate teritorial în raza sa de competență.

Scopul acestei acțiuni este creșterea gradului de siguranță a zecilor de mii de oameni din sudul Capitalei care folosesc metroul ca principal mijloc de transport.

Vor fi modernizate și autorizate ISU nouă stații de metrou, potrivit unui Comunicat de Presă al Primăriei Sectorului 4, în care se precizează următoarele:

“Pentru creșterea gradului de siguranță a zecilor de mii de oameni din sudul Capitalei care folosesc metroul ca principal mijloc de transport, Sectorul 4 al Municipiului București va demara în regim de urgență reabilitarea și punerea în siguranță a celor nouă stații ale Metrorex aflate teritorial în raza sa de competență”.

Această decizie a fost luată în urma întâlnirii dintre Primarul Daniel Băluță, ministrul Sorin Grindeanu și directorul Metrorex

Potrivit celor menționate în comunicatul de presă,  “Decizia vine în urma unei ședințe importante ce a avut loc astăzi, 05 septembrie a.c., la sediul Ministerului Transporturilor, acolo unde între ministrul Sorin Grindeanu, primarul Daniel Băluță și directorul Metrorex, Mariana Miclăuș, a fost semnat protocolul ce vizează, pe lângă lucrările sus-menționate, și regenerarea urbană a zonelor din jurul stațiilor de metrou de pe raza Sectorului 4”.

Stațiile de metrou Constantin Brâncoveanu și Apărătorii Patriei sunt primele care vor fi modernizate și autorizate ISU

“Primele două stații care vor beneficia de aceste lucrări, între care enumerăm crearea unor noi căi de acces, pasaje pietonale subterane de legătură, modernizarea/reconfigurarea/ amenajarea zonelor interioare și exterioare sau alte tipuri de intervenții care se vor realiza după elaborarea documentațiilor tehnice, sunt stațiile de metrou Constantin Brâncoveanu și Apărătorii Patriei”, se menționează în comunicatul primăriei.

 Declarația Primarului Sectorului 4

În acest context, Daniel Băluță, Primarul Sectorului 4 a explicat: „Vorbim despre două dintre intersecțiile extrem de aglomerate din București, iar riscul de accidente este foarte mare. Așa cum facem deja în zona Eroii Revoluției, acolo unde tocmai am încheiat lucrările de la suprafață și am mutat muncitorii în pasajul subteran de legătură cu stațiile de autobuz, și în cazul stațiilor de metrou Apărătorii Patriei și Constantin Brâncoveanu este nevoie urgentă de lucrări de punere în siguranță și de autorizare ISU. Aceasta este singura cale prin care putem recupera decalajul imens al invesțiilor în infrastructura Sectorului 4, ignorat în ultimii 30 de ani”.

Lucrările vor fi finanțate din bugetul local al Sectorului 4 al Capitalei și/sau surse externe

“Finanțarea activităților de modernizare și reamenajare se va realiza din bugetul local al Sectorului 4 și/sau alte surse interne și externe, iar Metrorex va oferi asistență tehnică la elaborarea proiectelor tehnice și pe parcursul derulării lucrărilor. După realizarea lucrărilor aprobate astăzi, noua infrastructură dezvoltată aferentă stațiilor de metrou va intra în proprietatea statului. Stațiile de metrou vizate de protocolul de asociere semnat astăzi sunt: Piața Unirii, Tineretului, Timpuri Noi, Eroii Revoluției, Constantin Brâncoveanu, Piața Sudului, Apărătorii Patriei, Dimitrie Leonida și Berceni”, se mai arată în comunicatul de presă al Primăriei Sectorului 4, București