Actual Diverse

Sisteme HIMARS, văzute la Focșani. Temutele lansatoare de rachetă, filmate la intrarea în orașul vrâncean. Video

Sisteme HIMARS, văzute la Focșani. Temutele lansatoare de rachetă, filmate la intrarea în orașul vrâncean. Video

În contextul războiului din statul vecin sunt vehiculate multe informații. Doar imaginile fotografiate și filmate rămân o dovadă vie a faptului că evenimentul despre care se vorbește în spațiul public este unul cât se poate de real.

Sisteme HIMARS, văzute la Focșani. Temutele lansatoare de rachetă, filmate la intrarea în orașul vrâncean. Video

Un convoi militar cu mai multe lansatoare HIMARS, temutele rachete americane care bagă groaza în trupele rusești pe frontul din Donbas, a fost filmat la Focșani. Imaginile au apărut pe un cont de Twitter.

Convoiul de lansatoare HIMARS a fost filmat în timp ce intra în oraș, dinspre Sud. Lansatoarele de rachete de tip HIMARS au ajuns coșmarul tuturor soldaților ruși de pe frontul din Ucraina, date fiind precizia și raza lungă de acțiune a rachetelor.

În imaginele filmate se pot vedea mai multe astfel vehicule care poartă lansatoare multiple de rachete cu rază lungă de acțiune, de tip HIMARS, iar pe portiere unui astfel de camion se pot vedea si cele trei cercuri roșu – galben – albastru, ceea ce reprezintă sigla Armatei Române. Convoiul face parte din Brigada 8 Operațională Tactică de Rachete Focșani, relatează Ziarul de Vrancea.

Filmul a devenit repede viral în mediul online. Și părerile internauților nu au întârziat să apară. Prima opine este legată de întrebarea de unde veneau și unde mergeau mai departe echipamentele militare.

1.Având în vedere că intrau în oraș prin cartierul Sud, cel mai probabil reveneau la bază, după o misiune de antrenament.

2. Oamenii s-au întrebat ce caută astfel de sisteme de lansatoare – despre care se știe că au fost donate de Statele Unite Ucrainei – la o distanță atât de mare de front.

3. Alții au comentat avansând alte scenarii, între care acela că sistemele au fost retrase de pe frontul ucrainean și aduse în România pentru a fi trimise mai departe în Vest sau, dimpotrivă, că acestea urmează să fie trimise pe frontul din Ucraina, în Odesa. Fapt ce ar demonstra, în opinia lor, că rușii pregătesc o ofensivă asupra orașului port de la Marea Neagră.

Ce se știe despre sistemul lansator de rachete Himars

Armata română a testat pentru prima oară sistemul Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare – HIMARS. Exercițiul militar s-a ținut în perioada 8-10 iunie a.c., iar autoritățile române au spus, la acea vreme, că totul a decurs așa cum și-au imaginat. Despre povestea lansatoarelor, de la A la Z, într-un amplu material marca Evenimentul Zilei.

În România, achiziționarea sistemului HIMARS (High Mobility Artillery Rocket System) a fost stabilită prin Legea numărul 46/2018 pentru realizarea «Capabilității de sprijin de foc indirect» aferentă programului de înzestrare «Sistem Lansator Multiplu de Rachete cu bătaie mare» – HIMARS.

Foto: ZdV/video: youtube