Lifestyle

Sitauție disperată, s-a deschis Punctul de Trecere a Frontierei Borș

Sitauție disperată, s-a deschis Punctul de Trecere a Frontierei Borș. Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Borș, din județul Bihor, a fost deschis pentru fluidizarea traficului la granița dintre România și Ungaria.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Oradea, comisar șef de poliție, Laura Beatrice Bondar, a justificat necesitatea acțiunii:

”Poliția de Frontieră română a contactat autoritățile de frontieră din Ungaria pentru a permite cetățenilor români tranzitarea Ungariei și efectuarea formalităților de frontieră, atât pe sensul de ieșire din România, cât și pe sensul de intrare în țară și prin PTF Borș, județul Bihor, în intervalul 7:00-1:00, ora României. Reamintim că, până în prezent, autoritățile maghiare permiteau tranzitarea propriului teritoriu pe culoarul special deschis în acest sens doar prin PTF Nădlac I, deschis în acest scop în intervalul 7:00-1:00, ora României. Menționăm că la intrarea în țară, în continuare, la punctele de trecere a frontierei se fac verificări pentru toate persoanele care se prezintă la control și sosesc dintr-o călătorie internațională, conform listei actualizate de Institutul Național de Sănătate Publică.”