Social

Situație disperată la granița Austriei cu Ungaria. Peste 40 de persoane sunt blocate: „Nu ne-a dat o rută alternativă”

Situație disperată la granița Austriei cu Ungaria. Un autocar cu peste 40 de persoane, care plecase din Spania cu destinaţia Bistriţa-Năsăud, sunt blocate de 12 ore la graniţa Austriei cu Ungaria.

Compania de transport internaţional cu sediul la Bistriţa aşteaptă ca problema să fie rezolvată pe căi diplomatice, întrucât nu este singura în această situaţie, cozile întinzându-se pe lungimea de 17 kilometri.

Situație disperată la granița Austriei cu Ungaria:  Nu ne-a dat o rută alternativă

„Nu ne-a dat o rută alternativă, suntem în aşteptare. Se discută la nivel diplomatic pentru rezolvarea situaţiei, eventual crearea unui culoar pe care să putem tranzita Ungaria, probabil cu escortă, nu ştim. Am vorbit cu şoferul, am întrebat dacă pasagerii sunt ok, dacă au simptome, dacă vreunul din ei are febră”, a declarat managerul companiei, Ioan Sigartău, pentru RRA.

Persoanele blocate la granița Austriei cu Ungaria vin din Spania.

„Niciunul nu prezintă nicio simptomă. Oricum, n-a verificat nimeni la frontieră, din punctul acesta de vedere, doar le-a verificat paşapoartele, totul a fost ok. Pasagerii au cele stricte necesare pentru toaletă, un senvici, o apă şi aşteptăm răspunsul din partea autorităţilor”, a mai adăugat Ion Sigartău.