Info Actual

Info Actual > Diverse > Situație fără precedent în fotbalul European
Diverse

Situație fără precedent în fotbalul European

Situație fără precedent în fotbalul European

Situație fără precedent în fotbalul European. Situația creată de epidemia de coronavirus, declarată, începând de ieri, pandemie, devine din zi în zi mai dramatică, acest lucru afectând și competițiile sportive.

Fotbalul nu poate afecta acest context sumbru, așa că, în acest moment, competițiile interne și internaționale se îndreaptă spre un blocaj. Există riscul ca mai multe țări să-și suspende întrecerile, iar sezonul 2019 – 2020 să fie compromis.

Toate competițiile sportive din Italia suspendate

În Italia, țara din Europa care a fost cel mai greu încercată de epidemia de coronavirus, în prima etapă câteva partide au fost amânate, apoi s-a decis ca porțile stadioanelor să fie închise. Luni, Comitetul Olimpic Italian a decis ca tot sportul din peninsulă să fie suspendat. O măsură luată în momentul în care situația a devenit foarte gravă. În ceea ce privește Serie A, campionatul are mari șanse să nu mai fie reluat.

Stagiunea ar rămâne neîncheiată, iar titlul de campioană nu s-ar acorda. Ar fi pentru prima dată când s-ar întâmpla așa ceva, după ce de-Al Doilea Război Mondial. Totuși, Atalanta, echipă din Bergamo, a jucat, marți, în optimile de finală ale Ligii Campionilor, la Valencia, și s-a calificat după ce a învins cu 4-3 (în tur, 4-1).

S-ar putea ca Atalanta să nu se bucure de succesul istoric, pentru că întreaga competiție este amenințată cu suspendarea.

Ultimele vești de la UEFA vorbesc despre anularea Ligii Campionilor.

Situație fără precedent în fotbalul European este dată și de intenția de anulare a competițiilor din Liga Europa. Două meciuri de azi, Sevilla – AS Roma și Inter – Getafe, au fost amânate. Spaniolii au refuzat să facă deplasarea la Milano, fapt fără precedent în fotbalul european.

 

Germania cu porțile închise

Deși se confruntă cu problema coronavirusului, în Germania s-a permis disputarea unui meci cu porțile închise. Marți, în Liga Campionilor, Leipzig a întâlnit-o pe Tottenham (3-0), în fața a 44.000 de spectatori. Pe de altă parte, ieri, a ieșit pozitiv pentru coronavirus primul fotbalist. Este vorba despre Timo Hubers, legitimat la echipa germană de liga a II-a, Hannover 96.

Deocamdată, până aseară, Federația de Fotbal din Germania nu luase o hotărâre în privința suspendării Bundesligii. Suspiciuni apăruseră și în privința lui Kylian Mbappe, dar fotbalistul de la PSG a avut o simplă răceală și a fost apt la meciul de aseară cu Borussia Dortmund din „optimile” Ligii Campionilor.

În fotbalul românesc s-au închis porțile în weekend și de ieri au început discuțiile legate despre suspendarea campionatului. Primii care au cerut acest lucru au fost chiar oficialii de la CFR Cluj, lidera campionatului.

Se conturează din ce în ce mai bine amânarea Campionatului European din 2020. Deocamdată, în pericol sunt partidele de baraj, care ar trebuie să stabilească ultimele calificate la turneul final. Naționala României ar trebui să joace în Islanda, la data de 26 martie, dar informațiile apărute aseară vorbesc despre amânarea partidei. La fel se va proceda și cu celelalte confruntări. La UEFA s-a mai discutat în ultimele zile și despre varianta disputării turneului final în 2021.