Info Actual

Info Actual > Culinar > Slabeste cu placinta! Mihaela Bilic: “Este prietena siluetei”
Culinar

Slabeste cu placinta! Mihaela Bilic: “Este prietena siluetei”

Slabeste cu placinta! Mihaela Bilic:

Slabeste cu placinta! Mihaela Bilic, medic nutritionist, face recomandari utile pentru cei care isi doresc sa slabeasca, dar nu se pot abtine de la micile placeri nevinovate.

”Odată ce treci munții în Ardeal, se schimbă și obiceiurile de consum, meniul e diferit. Ciorbele nu mai sunt acre, ci dulci, eventual drese cu smântână. Tocănițele nu mai sunt cu sos roșu, ci cu rântaș, iar deserturile mai degrabă acrișoare, decât dulci.

“Frunzele ei sunt toxice și doar tijele se pot consuma”

Aici, în interiorul arcului carpatic, crește și rubarbă. Greu de spus dacă este un fruct sau o legumă, câtă vreme frunzele ei sunt toxice și doar tijele se pot consuma. Cu doar 15cal/100g, rubarba este prietena siluetei, plină de fibre, potasiu și calciu.

Ce se poate face din rubarbă?

Slabeste cu placinta! Cel mai frecvent prăjitură/tartă și compot. Astăzi, la Brașov, tanti Doina a făcut și una și alta. Și pentru că nu a pus decât un pic de zahăr, am mâncat și eu din amândouă fără să mă simt vinovată. Cu desert pe bază de rubarbă niciun risc să te îndulcești, ci mai degrabă te acrești…de atâta vit. C”, a declarat medicul nutriționist Mihaela Bilic pe pagina sa de Instagram.