Info Actual > Economic > Societatea de asigurări City Insurance riscă intrarea în faliment. Ce va face ASF
Economic

Societatea de asigurări City Insurance riscă intrarea în faliment. Ce va face ASF

Societatea de asigurări City Insurance riscă intrarea în faliment. Ce va face ASF

Societatea de asigurări City Insurance riscă intrarea în faliment. Societatea de asigurări City Insurance, care deţine cea mai mare cotă de piaţă in România cu aproximativ trei milioane de poliţe auto obligatorii RCA, riscă intrarea în faliment.

 

Societatea de asigurări City Insurance nu a depus un plan de redresare

Odată cu plasarea sub supraveghere, Autoritatea de Supraveghere Financiară a cerut – fără succes – companiei care vinde poliţe RCA ieftine să îşi majoreze capitalul cu 150 de milioane de euro şi să facă un plan de redresare.

Dan Apostol, purtătorul de cuvânt al ASF: ”Autoritatea a obligat societatea să transmită într-un termen limită impus de lege spre aprobare un plan de finanțare pe termen scurt, respectiv să demonstreze că dispune de bani care acoperă cerința minimă de capital, apoi să vină cu un plan de redresare reconstruit prin care să demonstreze că acoperă cerința de capital de solvabilitate și, în același timp, pentru asigurarea unei conduceri prudente a activității acestei companii, Autoritatea de Supraveghere Financiară a desemnat Fondul de Garantare a Asiguraților ca administrator temporar. Fondul de Garantare ne-a anunţat că în termenul limită, societatea nu a venit să demonstreze că are această cerință de capital și că are un plan de redresare refăcut. În consecință, Consiliului Autorității de Supraveghere Financiară va analiza cu foarte mare atenție starea actuală a societății și va trebui să ia o decizie în consecință.”

ASF are în vedere protejarea posesorilor de poliţe de asigurare, a mai spus purtătorul de cuvânt al instituţiei, Dan Apostol, citat de reporterul Radio România Actualităţi, Iulian Olescu. Dacă o firmă de asigurări intră în faliment, despăgubirile pentru daune se acordă de către Fondul de Garantare a Asiguraţilor.