Info Actual > Diverse > Solutie pentru reluarea fotbalului in Romania. Gica Hagi: “E doar o idee, nu eu decid”
Diverse

Solutie pentru reluarea fotbalului in Romania. Gica Hagi: “E doar o idee, nu eu decid”

Solutie pentru reluarea fotbalului in Romania. Gica Hagi:

Solutie pentru reluarea fotbalului in Romania! Din cauza pauzei lungi pe care jucatorii au fost nevoiti sa o ia, Gica Hagi sustine ca nu crede ca Liga 1 poate fi reluata brusc, fara ca acestia sa fie pregatiti fizic.

Gheorghe Hagi, patronul și antrenorul echipei FC Viitorul, a vorbit despre perioada de pauză forțată, provocată de pandemie. Cel mai mare fotbalist român din istorie crede că o reluare a campionatului est imposibilă, pentru că echipele nu mai sunt puse la punct cu pregătirea fizică.

În aceste condiții, Hagi propune înghețarea campionatului și promovarea formațiilor aflate pe locuri eligibile în Liga a II-a.

Solutie pentru reluarea fotbalului in Romania: E doar o idee, nu eu decid

„Trebuie 4 săptămâni clare de pregătire după o pauză de două luni. Altfel există riscul de accidentări. În perioada asta stai la tine, pe plan local, nu ai meciuri amicale, nu ai cu cine să joci. Una e antrenamentul și ritmul de acolo, altul e cel din timpul jocului. În pregătiri jucăm cu echipe puternice, din 3 în 3 zile.

Unde găsim acum să jucăm vreun amical?! Când facem o pauză totală de două luni, așa scrie la carte, eu așa am învățat, că trebuie să te pregătești încă două.

Pentru sezonul ăsta, e o variantă să fie înghețat așa cum e, iar echipele din B să vină și ele alături de noi în prima ligă. E doar o idee, nu eu decid. Vom vedea dacă e bună sau nu. Chiar dacă primim mai puțini bani din drepturile TV, ce e așa disperare că se împarte suma la mai multe echipe? Care e problema?”, a afirmat Hagi la Digi Sport.