Social

Sorin Cîmpeanu, îngrijorat de creșterea riscului de abandon școlar: Asta creează îngrjorări

sorin-cimpeanu

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, se arată îngrijorat de creșterea riscului de abandon școlar. Acesta a mărturisit că din promoția curentă formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a, s-au înscris pentru examenul de bacalaureat doar 114.000.

Sorin Cîmpeanu, îngrijorat de creșterea riscului de abandon școlar

„Vedem, din păcate, şi în numărul celor înscrişi pentru examenul de bacalaureat, care sunt doar 114.000 din promoţia curentă, formată din 173.000 de elevi de clasa a XII-a şi a XIII-a. E vorba de două treimi, 66% înscrişi la examenul de bacalaureat din promoţia curentă – 152.000 clasa a XII-a şi 21.000 elevi de clasa a XIII-a. Este un procent mai mic decât în anii anterior, procentul celor înscrişi la Bacalaureat.

Asta creează îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar

Asta creează îngrjorări cu privire la creşterea riscului de abandon şcolar. Pe de altă parte, din păcate, vedem doar săptămâna aceasta numeroase cazuri de bullying, un element îngrijorător. Este tot o consecinţă a pierderilor care au fost înregistrate nu numai în plan educaţional, dar şi în planul tulburărilor sociale, comportamentale, emoționale”, a declarat Sorin Cîmpeanu la Digi24, citat de Antena 3.