Info Actual

Info Actual > Social > Sorin Cîmpeanu: ”Testarea elevilor este recomandată, pentru că este singura modalitate de a avea confirmarea infectării”
Social

Sorin Cîmpeanu: ”Testarea elevilor este recomandată, pentru că este singura modalitate de a avea confirmarea infectării”

Sorin Cîmpeanu: ”Testarea elevilor este recomandată, pentru că este singura modalitate de a avea confirmarea infectării”

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educație, a spus că ”testarea elevilor este recomandată, pentru că este singura modalitate de a avea confirmarea infectării”.

Ministrul Educație, Sorin Cîmpeanu, a declarat, în cadrul unei conferințe de presă că ”DSP-urile, acolo unde nu există cabinete şcolare trebuie, subliniez, trebuie să aibă disponibilitate pentru testarea elevilor şi cadrelor didactice”.

”Testarea elevilor este recomandată, pentru că este singura modalitate de a avea confirmarea infectării sau infirmarea infectării, dar ea necesită, aşa cum bine ştiţi, acordul părinţilor”, a declarat ministrul Sorin Cîmpeanu.

”Dacă este, de asemenea, şi personal medical în cabinetele şcolare medicale. Există 18% şcoli care au cabinete medicale, din păcate nu toate cele care au cabinete medicale au şi personal medical capabil să administreze aceste teste.

DSP-urile, acolo unde nu există cabinete şcolare trebuie, subliniez, trebuie să aibă disponibilitate pentru testarea elevilor şi cadrelor didactice”, a spus Cîmpeanu, la o conferinţă de presă.

Ministrul Educație, a amintit că Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a distribuit deja peste un milion de teste în teritoriu pentru fiecare DSP, având ca destinaţie testarea elevilor şi personalului din învăţământ.

Sorin Cîmpeanu a mentionat și că,  se solicită şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi la cursuri, începând din această săptămână.

“Din această săptămână solicităm şcolilor să raporteze şi numărul elevilor reveniţi în şcoli, pentru că deja au trecut două săptămâni de la începerea semestrului doi”, a afirmat ministrul

”În primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”

”Există o situaţie cu 60.000 de persoane, angajaţi din învăţământ, care doresc să se vaccineze în următoarea săptămână şi sunt convins că, încă din această săptămână, se va putea organiza la nivelul fiecărui judeţ un centru de vaccinare cu echipe mobile.

La nivelul zilei de ieri, aveam deja 42.000 de angajaţi din sistemul de învământ vaccinaţi, din care exact jumătate vaccinaţi şi cu rapel.

Dintre aceştia, 42.000 s-au vaccinat deja. Se adaugă aproape 8.000 personalul din învăţământul superior medical care s-a vaccinat în calitate de personal medical, deşi este şi cadru didactic în acelaşi timp.Deci avem 50.000 de vaccinaţi, se adaugă cei 60.000 care au dorit să se vaccineze în următoarea săptămână în centre mobile. Deci, vom ajunge la 110.000, cel mai probabil, din cei 200.000 de angajaţi care şi-au declarat disponibilitatea de vaccinare.

Din învăţământul primar, gimnazial, liceal şi universitar în primă fază se vaccinează cu prioritate personalul didactic”, a explicat Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei, potrivit Antena 3.