Social

Sorin Cîmpeanu: Toţi elevii vor merge cu prezenţă fizică

sorin-cimpeanu

Joi, Sorin Cîmpeanu, ministrul Educației, a declarat că după Paște scenariile în baza cărora elevii vor merge la școală.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a precizat că sunt doar două scenarii, departajate de pragul de 1 la mia de locuitori.

„Va începe școala din 5 mai, cu excepția claselor terminale. Am reușit să reducem scenariile la două. Școlile aflate în localităţi unde rata de infectare este sub 1 la mie. Aici, vor merge cu prezenţă fizică, indiferent de clasă, toţi elevii.

Sunt 1.731 de localităţi în scenariu verde

Toţi elevii şi toţi preşcolarii vor participa fizic la cursuri în cele 1.731 de localităţi care astăzi sunt în scenariu verde, cu rata de infectare sub 1 la mie.

Cel de-al doilea scenariu, cu rata de infectare peste 1 la mie, cuprinde 1.450 de localități. În aceste şcoli vor participa, fizic, la ore, din data de 5 mai, toţi elevii din grădiniţe, elevii din clasele I – IV plus clasa pregătitoare şi, de asemenea, toţi elevii elevii din şcolile speciale.

Elevii cu cerinţe speciale participă fizic la cursuri

Este vorba despre elevii cu cerințe educaţionale speciale, în număr de 27.750, în 185 de şcoli.

Aceştia participă fizic, chiar dacă rata de infectare este mai mare de 1 la mie”, a precizat Sorin Cîmpeanu, potrivit Antena 3.