Info Actual > Culinar > Spaghete Carbonara – o rețetă rapidă de paste delicioase. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar gustul e desăvârșit!
Culinar

Spaghete Carbonara – o rețetă rapidă de paste delicioase. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar gustul e desăvârșit!

Spaghete Carbonara - o rețetă rapidă de paste delicioase. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar gustul e desăvârșit!

Spaghete Carbonara – o rețetă rapidă de paste delicioase. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar gustul e desăvârșit!

Pastele carbonara sunt tradiționale în bucătăria italiană, cu arome delicioase precum slănină și parmezan, ideale pentru o masă rapidă și ușor de preparat. Schimbați-vă rutina cu aceste paste delicioase.

Trăim în secolul vitezei, timpul trece pe lânga noi și cu greu reușim să îi facem față. Astfel, o mare valoare au rețetele rapide, perfecte atunci când suntem în criză de timp. Rapid, ușor, simplu, ieftin și cu ingrediente la îndemâna oricui.

Astăzi, spaghetele carbonara.

Spaghete Carbonara – o rețetă rapidă de paste delicioase. Spaghete carbonara, rețeta italiană originală, arată că sunt niște paște simple, foarte populare în rândul iubitorilor genului și au la baza spaghete, guanciale (gușă de porc), pecorino și gălbenuș de ou. Cu timpul au apărut mai multe variante, care de care mai apetisante, cu smântână, cu legume, cu diverse brânzeturi, cea mai populară rămânând însă varianta simplă.

Cel mai adesea guanciale este înlocuită cu pancetta și pecorino cu parmezan.

Rețeta de spaghete carbonara cu smântână, mai ales pentru iubitorii pastelor cu mult sos.

Dacă nu gășiți pancetta puteți folosi bacon. Gălbenușuri dacă aveți posibilitatea ar fi bine să folosiți de la ouă de țară, sosul va fi mai cremos și culoarea va fi mai frumoasă. Dacă ouăle sunt mai mici puneți 5 sau șase gălbenușuri.

Ingrediente:

  • 250 gr spaghete
  • 200 gr pancetta
  • 150 gr parmezan
  • 4 gălbenușuri

Mod de preparare:

  • Rumenim pancetta în tigaie. Nu trebuie să adăugați unt sau ulei, grăsimea pe care și-o va lasă este suficientă.
  • Fierbeți paștele conform indicațiilor de pe ambalaj.
  • Scurgem pastele și le adăugăm peste pancetta. Amestecăm.
  • Batem gălbenușul cu parmezanul ras. Adăugăm puțin câte puțin două-trei linguri din apă în care au fiert pastele și amestecăm imediat energic că să omogenizam. Turnăm sosul astfel obținut peste pastele fierbinți. Puteți renunța la acest procedeu și amestecați doar gălbenușul cu parmezanul însă există riscul că gălbenușul în contact cu pastele fierbinți să se transforme în omletă, în acest fel pare mai sigur.
  • Amestecăm până ce paștele s-au îmbibat cu sos.
  • Le servim fierbinți cu puțin parmezan ras deasupra și opțional cu piper negru proaspăt râșnit.