Diverse

Specialiștii au descoperit noul petrol ieftin. Se găsește în natură

Specialiștii au descoperit noul petrol ieftin. Se găsește în natură

În plina criză energetică, o companie franco-spaniolă a produs mii de barili de petrol artificial și gaze într-o instalație eficientă, mai ales pentru aceste zile.

Specialiștii au descoperit noul petrol ieftin. Se găsește în natură

„Face în 48 de ore ceea ce natura a făcut în milioane de ani”, spun inventatorii, citați de ziuanews. Secretul este ascuns în alge. Tot ce ne trebuie avem în natură, numai să știm cum să beneficiem de ea.

Algele se pot multiplica, la nesfârșit, în tancuri speciale, dacă se vor face mii de astfel de fabrici de combustibil, practic nu va exista penurie sau criză, benzina si motorina devenind foarte ieftine si inepuizabile.

„Miza financiară este imensă, iar marile companii petroliere nu se vor opri aici, pentru că acest nou petrol îi îngrijorează. Să nu credem în bunăvoința politicienilor noștri, nu-i interesează! Ați auzit până acum de aceasta inventie care e cu adevarat revolutionară si ar fi combustibilul viitorului? Nu, bineînțeles că nu, sunt multe blocaje”, comentează cei care au descoperit alternativa.

Ei propun o fabrică, ecologică, totul natural, fără poluare. Este vorba despre niște microalge care, într-un timp foarte scurt, se multiplică și se descompun producând petrol artificial și gaze cu combustie perfect compatibile cu gazele naturale. Din petrolul sintetic se poate obține apoi benzina și motorina, utilizând inclusiv mijloace traditionale de rafinare.

„Cei care au cumpărat mașini electrice ar trebui să le vândă imediat, înainte ca acestea să devină nevandabile!”, se arată într-un amplu reportaj al televiziunii TF1, care îndeamnă oamenii: „Păstrați-vă mașinile pe motorină, cazanele cu petrol și centralele pe gaze, vă vor fi din nou utile!”

Practic, celebri „printi ai petrolului” vor intra în faliment”, povestește unul dintre inventatorii acestei noi rețete, de aici pornesc și piedicile. Întrega poveste, de la A la Z, o găsim într-un reportaj video, care poate fi vizionat pe pagina ziuanews.ro.

Foto: Pixabay