Lifestyle

Specialiștii avertizează: Veți fi mult mai fericiți dacă țineți cont de…

Specialiștii avertizează! Pentru a vă bucura de o viață armonioasă alături de cel mai bun prieten, specialiștii spun că primordială este educația câinelui. Dumneavoastră vă revine sarcina de a-l învăța să nu-și facă nevoile în apartament, să nu se urce pe masă, precum o pisică, să învețe câteva reguli.

cercetătorii spun că prima lecție pentru a-ți ajuta cățelul să-și facă nevoile afară este curățenia! Impusă de stăpân, această deprindere nu reprezintă nici un interes din punctul de vedere al câinelui.

Cum să procedez? Este întrebarea care o auzim frecvent

Metoda de dresare este aceeaşi pentru un pui ca şi pentru un adult. Specialiștii sfătuiesc proprietarii de animale să nu folosească niciodată cârpe, ziare, aleze, litiere sau alte suporturi care nu vor face decât să vă încurajeze câinele să facă în casă!

În ziua în care veţi hotărâ să eliminaţi aceste suporturi, se va duce după ele şi, negăsindu-le, se va uşura pe covoare sau în locul în care doarme. În acest fel, nu veţi face decât să întârziaţi învăţarea şi, mai ales, să creaţi confuzii în capul animalului tău preferat de companie.

Citește continuarea…