Social

Specialiștii în sănătate, nou apel către populație! Atenție, pericolul nu a trecut

Specialiștii în sănătate, nou apel către populație! Atenție, pericolul nu a trecut

Specialiștii în sănătate, au făcut un nou apel către populație! Mersul la petreceri private, în curţi sau la grătar cu familia, nu reduce pericolul de infectare cu noul coronavirus, chiar dacă întâlnirile au loc în aer liber, potrivit RRA.

Descoperirea unui nou focar cu 76 de persoane infectate cu virusul SARS-CoV-2, într-un centru pentru îngrijirea persoanelor cu dizabilități din Municipiul Huși a făcut ca reprezentanții Comitetului Județean pentru Situații de Urgență să revină cu îndemnuri către populație de a respecta regulile sanitare, mai ales acum când, în perioada de vară, oamenii participă la diverse activități în spații private, fără a ține seama de distanțare fizică sau mască de protecție .

Mircea Gologan, prefectul județului Vaslui, spune că pericolul nu a trecut și îndeamnă populația să respecte măsurile de protecție sanitară.

„Eu am făcut apel către toți locuitorii județului Vaslui, este frumos afară, sunt persoane care merg în concediu, au loc acel,e întâlniri familiale unde din păcate, de multe ori, se lasă garda jos. Au apărut acele petreceri grătare în curţi, private și atunci apare această contaminare”.

La Centrul de îngrijire a persoanelor cu dizabilități în care a fost descoperit noul focar de infecție cu SARS-Cov- 2 a fost instituită carantina pentru 16 zile. Pentru ca numărul persoanelor infectate să nu mai crească, oamenii trebuie să țină seama de regulile sanitare.

„Respectând aceste reguli şi ţoţi având grijă de ei, igiena mâinilor, așa cum i se spune peste tot, purtând mască în spațiile închise, evitând să discutăm cu persoane care nu poartă mască, persoane necunoscute, astfel încât să ne protejăm, mai spune Mircea Gologan.

Cea mai recentă raportare oficială arată că la nivelul județului Vaslui, numărul total al persoanelor infectate a depășit 800, iar la spitalul suport COVID din Bârlad sunt internați în jur de 250 de pacienți.