Lifestyle

Speranța bolnavilor de cancer vine de la AstraZeneca. Oamenii de știință au dezvoltat un vaccin împotriva tumorilor

Speranța bolnavilor de cancer vine de la AstraZeneca. Oamenii de știință au dezvoltat un vaccin împotriva tumorilor

Speranța bolnavilor de cancer vine de la AstraZeneca. Oamenii de știință au dezvoltat un vaccin împotriva tumorilor! Cancerul poate afecta fiecare organ, începând de la piele, cap, gât, muşchi, stomac, ficat, intestine, rinichi, vezică, aparatele reproducătoare masculine şi feminine, glande şi nu în ultimul rând, plămânii şi glandele mamare. Iar până în prezent nu a fost dezvoltat niciun fel de tratament care ar putea anihila complet această boală fatală. Cercetătorii însă vin cu noi informații despre tumorile maligne.

Cercetarea privind vaccinarea a avansat în urma pandemiei de coronavirus. Oamenii de știință au lucrat la capacitate maximă pentru a încerca să pună punct virusului ucigaș. Din dorința de a dezvolta vaccinuri anti-coronavirus, experții au avansat cu cercetarea și a altor boli precum cancerul.

Un vaccin nou proiectat de cercetătorii de la Institutul Jenner de la Oxford și Institutul Ludwig pentru Cercetarea cancerului poate fi leacul împotriva cancerului. oamenii de știință au folosit tehnologia folosită în vaccinul anti-COVID-19, conform unui studiu publicat în Jurnal for ImmunoTHERAPY of Cancer.

Vaccin terapeutic împotriva cancerului dezvoltat de Universitatea Oxford urmează să intre în etapele pe studiu la om chiar în acest an, după ce studiile pe rozătoare au arătat o reducere a dimensiunii tumorii.

Vectorul utilizat și în vaccinul anti-COVID, pentru una din doze, ajută organismul să vizeze două proteine prezente pe suprafața multor tipuri de celule canceroase. S-a demonstarat că tehnologia vaccinurilor generează răspunsuri puternice ale celulelor T, care sunt necesare pentru combaterea tumorilor cancerigene.

„Această nouă platformă de vaccinuri are potențialul de a revoluționa tratamentul cancerului, a conchis Adrian Hill, directorul Institutul Jenner.