Social

Stare de urgență în România! Ce se întâmplă cu alimentele?

În România a fost decretată, ieri, Stare de urgență! Ce se întâmplă cu alimentele, în contextul pandemiei mondiale de coronavirus?

Traian Berbeceanu ține să asigure populația că țara nu va fi blocată și nu vor exista abuzuri ale autorităților. Consilierul ministrului de Interne Marcel Vela a transmis un mesaj pe pagina personală de Facebook în care susține că alimentele nu vor fi raționalizate.

„Starea de urgență are menirea de a ajuta populația, de a vă proteja sănătatea, de a salva vieți în cele din urmă. În același timp, știrile false și interpretările rău intenționate nu fac decât să îngreuneaze situația, să ne îndepărteze, pe noi toți, de la atingerea obiectivului firesc: limitarea contaminării și stoparea răspândirii noului corinavirus.

Nu este adevarat că alimentele vor fi raționalizate, nu este adevărat că țara va fi blocată și mai ales este falsă ideea potrivit căreia, declararea stării de urgență ar putea să genereze abuzuri ale autorităților.

Mass media, în mod special, cei care aleg să își exprime părerile prin intermediul rețelelor sociale, în particular, au datoria de a prezenta obiectiv, calm și realist situația. Iar dumneavoastră trebuie să aveți încredere în mesajele, indicațiile, solicitările și recomandările autorităților!”, a transmis Berbeceanu.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *