Info Actual

Info Actual > Social > Stare de urgență prelungită în Washington, după ce ieri susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului!!
Social

Stare de urgență prelungită în Washington, după ce ieri susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului!!

Stare de urgență prelungită în Washington, după ce ieri susținătorii lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului!!

Muriel Bowser, primarul capitalei SUA, Washington DC a prelungit starea de urgență timp de 15 zile până după ziua în care își va prelua mandatul și se va instala la Casa Albă, președintele ales al SUA, Joe Biden. Procesul de validare a victorie lui Joe Bidean la președenție a fost suspendat, deoarece în clădirea Capitoliului au pătruns cu forța susținătorii lui Donald Trump.

„Multe persoane au venit în district înarmate și cu scopul de a provoca violență și distrugere și au provocat violență și distrugere. Au folosit gaze lacrimogene, cărămizi, sticle și arme. Motivația lor continuă”, a spus primarul Muriel Bowser.

Declarația făcută de primar va permite autorităților orașului să se folosească de resurse suplimentare pentru protejarea locuitorilor, cum ar fi impunerea stării de asediu, extinderea serviciilor de urgență sau distribuirea necesităților.

Până pe data de 21 ianuarie, la ora 15:00, va dura starea de urgență anunțată, a doua zi după ce Joe Biden va fi învestit.

După declarația făcută de primar miercuri, de la 18:00 (ora locală), orașul se află deja sub starea de urgență. Zeci de persoane au fost arestate pentru încălcarea ordinului, până acum.

Sute de susținători a lui Donald Trump au luat cu asalt clădirea Capitoliului din Washington, cuprinși de furie,în timp ce membrii Congresului se întâlneau pentru a valida victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale din SUA, din 3 noiembrie 2020.

În urma asaltului patru oameni au murit și alți 14 polițiști au fost răniți, potrivit Libertatea.