Social

Știrea momentului! Tratamentul cu Remdesivir a fost aprobat de SUA

Știrea momentului! Tratamentul cu Remdesivir a fost aprobat de SUA. Oana Zamfir e cea care a anunțat știrea momentului, în direct, la TV. Jurnalista a întrerupt emisiunea de la Antena 3, pentru cea mai bună vetse. A fost autorizat, în sfârșit, un tratament împotriva COVID-19.

Administraţia pentru Alimente şi Medicamente (FDA) din SUA a autorizat, în procedură de urgenţă, utilizarea medicamentului antiviral Remdesivir pentru tratarea pacienţilor care suferă de coronavirus.

„Ne îndreptăm acum către Statele Unite, spre doctorul Ion Alexie. Din această clipă, este oficial. Se poate administra fără emoția unui tratament experimental”, a spus Oana Zamfir.

Declarația medicului Ion Alexie nu a lăsat loc de interpretări.

„Se pare că în ianuarie vom avea un vaccin

„Remdesivirul a fost aprobat în urmă cu câteva ore. Este un medicament bun, micșorează cu patru zile spitalizarea. Se pare că are un trend și în ceea ce privește mortalitatea. (…) Eu sper că o să scadă mortalitatea”, a declarat medicul.

„Mai există un lucru pozitiv. Se pare că, în ianuarie, vom avea un vaccin. Poate chiar mai devreme. Suntem bucuroși, pentru că Remdesivirul e bun. Dar, mai bine să prevenim infecția, decât să o tratăm”, amai spus Ion Alexie, conform DC News.