Social

Strategii în lupta cu pandemia. Propunerile unui renumit medic: „Maneliştii ar trebui să-i convingă pe oameni să stea în case”

Strategii în lupta cu pandemia. Pentru a preveni răspândirea COVID-19, celebrul medic Ion Alexie, cunoscut pentru îngrijirile aduse  legendarului Michael Jackson, a menționat că artiştii, inclusiv cântăreţii de manele, ar trebui să contribuie la lupta împotriva răspândirii pandemiei. Doctorul susţine că izolarea este cea mai bună metodă de a ne feri de noul coronavirus.

Dr.Ion Alexie, medic specialist în boli infecțioase în Las Vegas, a declarat, recent, la România TV,a spus ce măsuri ar luapentru a-i convinge pe oameni să stea în casă în aşa fel încât să se nu se infecteze cu noul coronavirus (COVID-19).

„Aş contacta artiştii, cântăreţii, cei care cântă manele, să facă videoclipuri să încurajeze oamenii să stea în casă. Vreau să încurajez oamenii să stea în carantină”, a declarat celebrul medic.

Mai mult, medicul i-a îndemnat pe români să poarte măşti de fiecare dată când ies din casă, urmând exemplul unor ţări precum Coreea de Sud sau China.

„În magazine ar trebui să aibă măşti. Oamenii să stea în casă. Să fie o persoană pe fiecare scară de bloc care să facă aprovizionarea”, a mai afirmat dr. Alexie.

Ca specialist în boli infecţioase, Ion Alexie vine cu recomandări pentru toți romanii. El spune că trebuie să ne luăm temperatura de trei ori pe zi în cazul în care începem să avem simptomele specifice noului coronavirus.

Acesta mai spune că alcoolul sanitar (spirtul) poate fi folosit pentru dezinfectarea suprafețelor doar dacă are o concentrație de cel puțin 70%.

Însă, cel mai bun dezinfectant este hipocloritul, înălbitorul de rufe, utilizat pentru curățarea suprafețelor.

„Îl puteți cumpăra de la magazin. În general, în România are o concentrație de 5%. Cumpărați un litru și mai adăugați 9 litri de apă și diluați la concentrația de 0,5% și, în câteva minute, toate virusurile vor fi moarte”, explică medicul.