Lifestyle

Strigăt disperat din penitenciar. Gheorghe Dincă: „Nu am cum să mă apăr”

Strigăt disperat din penitenciar. Gheorghe Dincă: „Nu am cum să mă apăr”

Strigăt disperat din penitenciar. Gheorghe Dincă nu a putut să se apere în fața judecătorilor. El spune că și-a sunat avocatul pe care statul i-l oferă din oficiu, însă acesta nu i-a răspuns, motiv pentru care a cerut un alt avocat. Răspunsul judecătoare l-a dus la tăcere.

Azi, la Tribunalul Olt, s-a dezbătut al doilea termen al procesului în care Gheorghe Dincă e judecat. Criminalul din Caracal a cerut instanţei să i se respecte dreptul la apărare şi s-a plâns de avocatul pe care statul i-l oferă din oficiu. Disperat de frică, acesta a depus şi un memoriu scris, prin care cere să i se respecte dreptul la apărare.

Gheorghe Dincă: „Nu am cum să mă apăr”, s-a plâns Dincă judecătoarei, imediat după începerea şedinţei de judecată.

„Avocatul din oficiu nu a venit să vorbească cu mine în penitenciar, nu mi-a răspuns la telefon şi nici nu s-a uitat pe dosar”, a declarat Gheorghe Dincă ajuns în sala de judecată.

Strigăt disperat din penitenciar. Gheorghe Dincă: „Nu am cum să mă apăr”

Avocatul lui Dincă a recunoscut în faţa instanţei că a primit patru apeluri pe telefon, cărora nu le-a dat însă importanţă pentru că, spune el, „nu răspund niciodată la numere ascunse”.  Acesta a mai precizat că nu a putut studia dosarul, pentru că acesta nu se afla în arhiva Tribunalului Olt, fiind trimis la Curtea de Apel Craiova, unde se judeca și cererea de strămutare depusă de familia Melencu.

Judecătoarea a decis că el va asigura în continuare apărarea lui Dincă, în ciuda solicitării acestuia, care ceruse să i se dea un alt avocat din oficiu.

„Nu faceţi dumneavoastră regulile în sala de judecată şi dacă vreţi alt avocat, angajaţi-vă unul”, i-a zis judecătoarea lui Dincă. Şedinţa de azi a durat mai puţin de o oră, iar la finalul ei, instanţa a stabilit un nou termen, pentru data de 16 decembrie 2020, potrivit Libertatea.