Info Actual > Diverse > STUDIU: Ce șanse au cei vaccinați cu Pfizer în fața variantei Delta. Veștile sunt proaste
Diverse

STUDIU: Ce șanse au cei vaccinați cu Pfizer în fața variantei Delta. Veștile sunt proaste

STUDIU: Ce șanse au cei vaccinați cu Pfizer în fața variantei Delta. Veștile sunt proaste

Studiul realizat de un grup de cercetători israelieni răstoarnă tot ce se credea până acum. Oamenii de știință spun ce șanse au cei vaccinați cu vaccinul Pfizer în fața variantei Delta. Rezultatele studiului sunt înfricoșătoare.

Analiza vine cu vești proaste pentru cei care s-au vaccinat cu Pfizer, comparativ cu persoanele care au avut Covid la începutul pandemiei. Primele au şanse mai mari de infectare cu varianta Delta față de cei care au avut temutul virus. Datele citate de Bloomberg au apărut prima dată pe portalul medRxiv şi nu au fost revizuite de alţi specialişti.

Cei care au schema completă cu vaccinului Pfizer/BioNTech pot deveni victime sigure ale variantei Delta

Persoanele care au avut și s-au recuperat în urma unei infecţii cu SARS-CoV-2 din timpul primelor valuri ale pandemiei au şanse mai slabe de a contracta varianta Delta. Însă cei care au primit ambele doze ale vaccinului Pfizer/BioNTech nu vor avea aceleași șanse, potrivit Bloomberg.

Cea mai mare analiză în timp real din lume– realizată pentru a compara imunitatea naturală (dobândită în urma unei infecţii anterioare) cu protecţia oferită de unele dintre cele mai potente vaccinuri disponibile în prezent – arată că reinfecţiile sunt mult mai puţin comune decât se estimase iniţial.

Rezultatele realizate  de cercetători din Israel vin în contrast cu studiile efectuate în primele faze ale pandemiei, care au susţinut că inocularea prezintă un grad mai bun de protecţie prin comparaţie cu o infecţie anterioară, însă studiile citate de publicaţia americană nu au putut lua în calcul varianta Delta.

Veşti bune pentru pacienţii care au trecut cu succes peste Covid-19

Datele reprezintă veşti bune pentru pacienţii care au trecut cu succes peste Covid-19, însă scot în evidenţă provocările pe care le implică măsurile de controlare a pandemiei. Oamenii vaccinaţi cu ambele doze create de Pfizer/BioNTech au avut de şase ori mai multe şanse de a fi infectaţi cu varianta Delta şi de şapte ori mai multe şanse să dezvolte un caz simptomatic decât cei care şi-au revenit în urma bolii.

Cercetător: „Imunitatea naturală oferă o protecţie mai lungă şi mai puternică”

„Analiza demonstrează că imunitatea naturală oferă o protecţie mai lungă şi mai puternică împotriva infecţiei, cazurilor simptomatice şi spitalizărilor generate de varianta Delta”, explică oamenii de ştiinţă.

Analiza mai arată că protecţia oferită de o infecţie anterioară tinde să îşi piardă în timp din eficienţă. Riscul unei infecţii cu varianta Delta pentru o persoană vaccinată este în prezent de 13 ori mai mare decât dezvoltarea unei a doua infecţii în perioada ianuarie-februarie 2021. Totuşi, vaccinarea cu cel puţin o doză a persoanelor infectate anterior cu coronavirus pare să stimuleze nivelul de protecţie.